Drukte op de jaarmarkt 2019
Drukte op de jaarmarkt 2019 Foto: Jos van Nunen

Shoppen op koopzondag

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – Aankomende zondag, 28 juni, is het éindelijk weer tijd voor een koopzondag. De jaarmarkt stond op de planning, maar net als zoveel andere evenementen kan deze vanwege het coronavirus niet doorgaan. Rooi 2000 en Natuurlijk! Sint-Oedenrode zetten zich in om de koopzondagen weer op te pakken. Onder andere Huiskens Optiek & Horen en Stapperz & Kiddooz staan zondag van twaalf tot vijf klaar voor jou! 

Roel Huiskens vertelt: “We hebben gemerkt dat vanaf half maart het heel stil werd op straat. Ook in onze winkel was dat te merken.” Veel bedrijven sloten hun deuren, maar Huiskens bleef klanten verwelkomen. “We hebben onze openingstijden beperkt. Ook staan we normaal gesproken met drie of vier mensen, nu met zijn tweeën”, gaat hij verder. Het coronavirus had dus wel impact, maar Roel wilde bereikbaar blijven voor zijn klanten. Momenteel zijn ze weer geopend op de reguliere tijden, met uitzondering van de koopavonden. De laatste paar weken begint het weer wat meer aan te trekken.

Chantal van den Oever, eigenaresse van Stapperz & Kiddooz, heeft in de coronatijd veel bij mensen bezorgd. “Doordat ik onder andere ben gaan bezorgen heb ik mijn klanten nog kunnen behouden”, vertelt ze. Ook zij merkt dat mensen steeds meer erop uit durven te gaan en dat men went aan alle maatregelen.

Komende zondag zijn ze beiden open en ze hebben er zin in! “Ik zag het initiatief voorbij komen,” vertelt Roel, “geen jaarmarkt, wel een koopzondag. Zo kunnen we zoetjes aan weer naar de oude situatie gaan.” Het is de eerste stap naar de ‘normale’ samenleving. Ook Chantal is erg blij met de koopzondag. “Ik vind het leuk! Ik hoop dat er mensen komen en dat we samen met de horeca er een gezellige koopzondag van kunnen maken.” Ze zijn het er over eens dat deze koopzondag positiviteit uitstraalt; de winkels zijn weer een zondag open. Ondanks dat ze vol enthousiasme meedoen, beseffen ze ook dat het niet de drukte zal hebben van een koopzondag met jaarmarkt. Chantal: “Het zal minder mensen van buiten Rooi trekken, want dat doet je markt normaal.” Beiden houden ze toch rekening met de drukte die kan komen en natuurlijk met de maatregelen vanwege het coronavirus.

Afbeelding
Afbeelding