Ard (l) en Jurn in hun eigen zaak.
Ard (l) en Jurn in hun eigen zaak.

Focus op vooruitgang

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Normaal gesproken hoef je de deur niet eens zelf open te doen bij sportschool Basic Fit. Zoveel mensen lopen er in en uit. Maar dat was maanden geleden. Er staat nu een handjevol auto’s wanneer ik er naar binnenloop. Bij buurman FysioFocus klinkt wél muziek. Dat betekent dat er “gewoon” gewerkt wordt. Ik ben benieuwd hoe de start van dit jonge bedrijf zich ontwikkelt in tijden van corona. Hebben ze al vroeg een vervelende blessure opgelopen?

Door: Jeroen van de Sande

Ik zie direct aan de gezichten van Ard Groenendijk (28) en Jurn van Ballekom (27) dat dat niet het geval is. Ze zien er eerder uit alsof ze klaar zijn voor een marathon, na maanden van intensief trainen. De energie spat er van af. Vanaf 1 januari zijn ze gestart met een eigen praktijk. Ard en Jurn kenden elkaar als collega’s bij de praktijk die voor hen in het pand huisde. “Toen de eigenaar wilde stoppen, vroeg hij me of ik het over wilde nemen, omdat ik eerder al liet vallen iets voor mezelf te willen. ‘Ja’, zei ik, ‘maar dan wel met Ard”, glimlacht de Bosschenaar naar zijn Rooise collega. “Ik zie nog zijn gezicht toen ik het later aan hem vroeg.” Ard denkt ook terug aan dat moment en weet ook waarom hij vooral verbaasd keek. “Dit had ik niet gepland. Ik ben nog bezig met mijn studie Osteopathie (net als Jurn moet Ard nog drie jaar) en ik had pas in mijn hoofd om hier wellicht over vier jaar een ruimte te huren. Dat is wat versneld nu, haha. Deze kans – een eigen fysiopraktijk, ook nog eens in Rooi – kon ik niet laten liggen.”

Zo begonnen ze samen een nieuw avontuur. De praktijk oogt net als de mannen: jong en fris. Daadkrachtig ook, to the point. Dat komt door het duidelijke logo en de sterke kleur blauw op de muren. Bij FysioFocus kom je voor herstel, want daarop ligt de focus. Maar wat maakt ze anders dan al die andere praktijken? De compagnons kijken elkaar aan. Zoekend naar een antwoord. “Een goede vraag…”, begint Jurn, maar hij reageert adequaat. Een teken dat de heren precies weten waar ze voor staan. “Kijk, wij studeren osteopathie. We kijken daarom verder, zien het lichaam als een geheel. Wanneer iemand klachten heeft zoeken we de oorzaak. Vaak ligt die elders in het lijf. Bij ieder individu is dat anders en daar houden we rekening mee.” Ard valt hem bij. “Daarom kunnen we mensen nog beter helpen. Ook op het persoonlijke vlak scoren we, denk ik. We zijn makkelijk te bereiken. App of bel ons en we helpen je.” Ik geloof Ard meteen. Hij is een graag gezien figuur in Sint-Oedenrode en kent veel mensen. Van Jurn schat ik zijn netwerk ook groot in. “We starten eveneens in Den Bosch met een kleine praktijk. Zo verdelen we onze klantenkring in twee gebieden”, zegt hij. Mijn vermoeden wordt bevestigd.

De eerste contracten met voetbalclubs zijn al gesloten. Ard zet zich in voor Rhode, Jurn voor DVG. Daarnaast bieden de mannen Personal Training, Medische Fitness en geven ze spreekuur voor allerlei vragen omtrent blessures en klachten. Ze verwachten daarvoor veel inloop als de sportschool weer open gaat. Dat weten ze nog vanuit hun tijd bij de vorige praktijk. Om even terug te komen op Medische Fitness. Wat is dat eigenlijk? Ard: “Dat is sporten voor mensen met bepaalde klachten. Voornamelijk in wat kleinere groepen.” Jurn voegt daar aan toe dat ze revaliderende coronapatiënten kunnen helpen met het herstel. Ook zij zijn dus welkom bij FysioFocus.

Ze weten wat ze willen, Ard en Jurn. Ze kijken ook uit naar de komende tijd, want het ziet er naar uit dat het een stuk drukker gaat worden. De ruimte hebben ze – inclusief veel opties buiten – om hun cliënten te ontvangen én beter te maken. Dat gaat van fysiotherapie tot voedingsadvies, want ook daar heeft Jurn een opleiding in gevolgd. “Bij Personal Training komt dat heel goed van pas”, knipoogt hij. Naar mate het verhaal verder wordt opgetekend lijkt het alsof de mannen nog meer zin hebben om aan de slag te gaan. Ze bruisen van ambitie wanneer ze hun toekomstbeeld vertellen. Maar dat is later pas. Eerst zoveel mogelijk mensen helpen, op zoek naar de basis van een probleem. En geloof me, deze jongens laten geen kruimels liggen. Bezoek ook de website voor meer info!!