Afbeelding

Ondernemers Meierijstad werken samen in crisistijd

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - De gevolgen van de coronacrisis voor onze samenleving en economie zijn enorm. Naast alle ellende ontstaat er gelukkig ook een gevoel van saamhorigheid en probeert iedereen een steentje bij te dragen aan het verlichten van de crisis. Zo ook de ondernemersvereniging BtB in Sint-Oedenrode. Zij vormt samen met alle ondernemersverenigingen in Meierijstad het Platform Ondernemend Meierijstad (POM). De kracht van POM is samenwerking en er worden nu volop initiatieven genomen om ondernemers - maar ook anderen - te ondersteunen. Leden of niet leden, dat maakt niet uit. 

Wat gebeurt er op dit moment
Bedrijven hebben op dit moment teveel of te weinig werknemers. Zo worden er bv. mensen ingezet bij de Voedselbank om daar met name oudere vrijwilligers te ontlasten. In de land- en tuinbouw is er dringend behoefte aan personeel. Daar kunnen eventueel ook mensen aan de slag. Er wordt gekeken of het mogelijk is binnen Meierijstad mondkapjes te produceren. Nu wordt in kaart gebracht welke materialen er nodig zijn en hoe dit kan worden aangepakt.
Scholieren krijgen thuisonderwijs. Hiervoor is een groot aantal laptops nodig. Bedrijven die ze op dit moment over hebben, stellen die nu beschikbaar. De horeca is zwaar getroffen. Daar wordt gekeken of mensen nu reeds een voucher willen kopen voor de toekomst. Ze proberen aan de slag te blijven door het bezorgen van eten, dat kan natuurlijk ook bij een bedrijf. BtB stelt voor haar leden de contributie voor een aantal maanden uit, een klein gebaar, maar het kan wel helpen. Vanzelfsprekend wordt de bijeenkomst van april uitgesteld.
De gemeente informeert en adviseert de ondernemers. Er zijn een groot aantal regelingen in werking gesteld voor bedrijven, maar ook voor zzp’ers (www.meierijstad.nl). Wij roepen alle ondernemers op om hun problemen kenbaar te maken, maar ook vooral te kijken wat ze kunnen doen om bij anderen de pijn te verzachten. Kijk ook op de website van POM (www.pom.nl) voor meer informatie en om eventuele vormen van samenwerking aan te bieden via het formulier.
BtB wil graag weten welke bedrijven interesse hiervoor hebben, zelf ideeën hebben over samenwerking of waar ze nu al tegen aan lopen. Dit kan worden doorgegeven via info@btbsintoedenrode.nl, of René Dekkers (06-33840930). Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met POM, Arent van Dijk, arent@pom.nl (06-53750489). Alle signalen zijn welkom, worden vertrouwelijk behandeld en kunnen door ons worden gebruikt om nieuwe initiatieven op te zetten.

BtB wenst ondernemend Sint-Oedenrode veel sterkte toe om deze heftige periode goed door te komen en hoopt dat de situatie snel zal verbeteren!