De kartrekkers van Groen-grijs Rooi.
De kartrekkers van Groen-grijs Rooi. Foto:

Onderzoek naar woningtekort Sint-Oedenrode gestart

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode - Het onderzoek naar de woonwensen en het woningtekort in Sint-Oedenrode is gestart. Vanaf nu kan iedereen de enquête invullen via groen-grijsrooi.nl of social media.

Het bestuur van Groengrijs Rooi vroeg Maurice van Osch waarom hij het een mooi initiatief vindt. Hij is er, als ‘meedenker’, vanaf het begin bij betrokken. “Er zijn verschillende redenen”, aldus Maurice. “Laat ik eerst de thema’s toelichten:

Groen
Jonge gezinnen worden specifiek uitgenodigd om mee te doen. Zij vormen de toekomst en hebben eigentijdse kennis en vaardigheden. Ze voelen steeds vaker de noodzaak om extra aandacht te hebben voor ons erfgoed, onze Rooise natuur, ons groen.

Grijs
Oud hoort bij jong en omgekeerd: ze zijn elkaars verlengde. Ervaring en wijsheid brengen rust en bestendigheid. Mensen met ervaring hebben veel te bieden.

Rooi
Als het ergens kan, dan is het hier in Rooi: het groene dorp met het sociale gezicht. Hier weet men elkaar al snel te vinden. Bij dit mooie bewoners-initiatief, zonder commerciële belangen, staan onderlinge ontmoetingen en wederzijdse belangstelling centraal. Hier heeft het alle mogelijkheden om uitgevoerd te kunnen worden. Het win-win-model zit hem niet in de centen, maar in de ontmoetingen en de nabuurzorg. Met elkaar en om elkaar, over en weer.

Groeimodel
Groen-grijs Rooi zoekt nadrukkelijk deelnemers die ook zelf wat willen doen; ideeën inbrengen, meepraten en meedenken. Er is veel plaats voor nieuwe plannen en talenten. Het is immers een ‘bottom-up’ concept, waarvan alleen de grote lijnen vastliggen. Ik vind de plannen van Groen-grijs Rooi vernieuwend en sociaal, met respect voor de natuur en voor elkaar”, concludeert Maurice van Osch. De komende weken treedt Groen-grijs Rooi actief naar buiten met meer informatie over het onderzoek en het wooninitiatief, hetgeen ook te volgen is via social media. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: secretariaat@groen-grijsrooi.nl of tel: 06 51919533.