Het betreffende pand aan de Kortestraat
Het betreffende pand aan de Kortestraat Foto: Henri van Hoorn

Verbouwing kantoorpand Kortestraat start voorjaar 2022

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode - Projectontwikkelaar Okko Project uit Eindhoven heeft eind maart een anterieure overeenkomst ondertekend met gemeente Meierijstad voor de transformatie van het kantoorgebouw naar 28 appartementen. Afgelopen week heeft Woonmeij het pand aangekocht en tekenden Okko Project en Woonmeij de ontwikkel- en realisatieovereenkomst.

Wilbur van Hamond, directeur van Okko Project is initiatiefnemer van deze ontwikkeling: “Het project geeft een positieve impuls aan de wijk en de woningmarkt. Wij zijn als ontwikkelaar blij dat we met dit project een bijdrage kunnen leveren aan uitbreiding van de woningvoorraad in Meierijstad.”

Alle 28 sociale huurappartementen worden verhuurd door woningbouwvereniging Woonmeij. Het gebouw is geschikt voor verschillende typen 1- en 2-persoonshuishoudens. Directeur- Bestuurder Mark Wonders verwacht dat er in het voorjaar van 2022 gestart kan worden met de verbouwing van het pand. De oplevering van de sociale huurwoningen zal circa een jaar later zijn. Het gebouw, bestaande uit twee bouwlagen, wordt verduurzaamd en gasloos uitgevoerd. Per verdieping worden 14 appartementen gerealiseerd met elk een eigen buitenruimte en berging. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein om te kunnen voorzien in de parkeerbehoefte.

Ook wethouder Rik Compagne is positief over deze ontwikkeling. “We zijn heel blij met de transformatie van dit kantoor naar woonruimte. Het zorgt ervoor dat een grotendeels leegstaand kantoorgebouw een nieuwe functie krijgt en er 28 extra woningen worden toegevoegd in gemeente Meierijstad.