Jane van Balveren, Rik Compagne en Mark Wonders (fotografie: Hetty Hairwassers).
Jane van Balveren, Rik Compagne en Mark Wonders (fotografie: Hetty Hairwassers). Foto: Hetty Hairwassers

Sociale huurwoningen in kerk opgeleverd

Woningbouw Woningbouw

Boskant - Bouwbedrijf Van Stiphout heeft veertien sociale huurwoningen opgeleverd aan Woonmeij. Op 1 april ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe eengezinswoning in de voormalige Ritakerk. De woningen bestaan ieder uit een woning met een verdieping en zolder. Daar waar de binnenzijde een flinke metamorfose kreeg, bleef het uiterlijk van de kerk zo veel mogelijk bewaard.

Wethouder Rik Compagne van gemeente Meierijstad en Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij kregen alvast een rondleiding van Jane van Balveren, verhuurmakelaar bij Woonmeij. Compagne: “Bij elk dorp hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier en betaalbaar kunnen wonen. Dat is hier zeker geslaagd.” Ook Wonders is erg enthousiast over het resultaat. “De karakteristieke elementen in de kerk zijn bewaard gebleven zoals de glas-in-loodramen. Ik kan mij goed voorstellen dat de nieuwe bewoners er zin in hebben om hun intrek te nemen.”

De complete constructie van de kerk is omgebouwd tot duurzame woningen. In de kerk is een centrale gang aangelegd en op de plek van het altaar zijn twee woningen gerealiseerd met drie slaapkamers en een zolder. Uiteraard is alles zo aangepast dat het voldoet aan de hedendaagse standaard en duurzaam wonen. Op het dak van het gebouw zorgt een lichtstraat voor voldoende daglicht en zonnepanelen.


Jane van Balveren, Rik Compagne en Mark Wonders (fotografie: Hetty Hairwassers).