Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

“Wellicht kunnen Tiny Houses een oplossing zijn”

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode – De woningmarkt. Misschien wel het meest besproken onderwerp op een bescheiden verjaardag op dit moment. Veel doelgroepen komen lastig aan een huis en het is duur, heel duur. In Sint-Oedenrode kost een woning nog steeds meer dan in omliggende dorpen. Hoe moet dat dan als je een starter bent? Wachten tot de prijzen dalen? Dat kan wel even duren. DeMooiRooiKrant sprak met makelaar Nicole van den Biggelaar van De Koning Makelaardij en met een financieel adviseur van de Rabobank.

Hoe staat de Rooise woningmarkt ervoor?
Nicole: “De woningmarkt binnen Sint-Oedenrode is voor verkopers erg goed, echter voor kopers een lastige markt. Nog steeds is er in verhouding minder aanbod dan dat er zoekers zijn. Prijzen stijgen nog steeds hard door en worden met grote regelmaat zelfs overboden. Voor verkopers natuurlijk fijn om een hoge prijs voor hun woning te krijgen, echter is dat relatief, want zij moeten ook weer een hoge prijs betalen om een nieuwe woning aan te kopen.”

Klopt het dat starters moeilijk aan een woning kunnen komen en waarom?
“Voor starters is het inderdaad lastig om aan een geschikte woning te komen mede door het beperkte aanbod wat er is. Met name in het segment tot €175.000 / € 250.000,- is eigenlijk geen aanbod. Ben je een alleenstaande starter? Dan is het eigenlijk niet te doen om überhaupt een woning aan te kopen. Een alleenstaande met een leuk inkomen / 40 uur kan vaak ca. €150.000,- / €175.000,- lenen, daarvoor is binnen Sint-Oedenrode niet één woning te koop.”

Wat zou daarin een oplossing kunnen zijn?
“Wat we vaak zien is dat ouders hun kinderen financieel meehelpen om zodoende toch te kunnen starten met een eigen huis. Echter dat is natuurlijk niet de ideale oplossing. Nieuwe woningen in de markt zetten voor een lagere prijs is een oplossing, echter in de praktijk zeker niet op korte termijn te realiseren. Wellicht dat Tiny Houses op korte termijn een oplossing kunnen zijn.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant, ook de reactie van de Rabobank.