Afbeelding
Foto:

Ruiterroutes in ontwikkeling:Iedereen mag meedenken

Toerisme Recreatie en toerisme

Olland - In de gemeente Meierijstad kan je door wandel- en fietsroutes genieten van het buitengebied. Binnenkort kan dit ook te paard. De redactieraad van Bezoek Meierijstad is bezig met het opzetten van deze nieuwe routes voor alle paarden- en buitenritliefhebbers van Meierijstad.

Om deze plannen te realiseren houdt het donderdag 9 juni om 19:30 een eerste bijeenkomst in B&B de Bimdhoeve aan de Ollandseweg. Diverse enthousiaste partijen hebben zich al aangemeld. “Iedereen is welkom. We zijn benieuwd naar de wensen, maar vooral knelpunten van de ruiters. Deze nemen we mee in onze plannen”, aldus Marleen Bijnen, mede-initiatiefneemster. Het gaat haar en de andere initiatiefnemers Marlies Liebregts van Gerwen, Jacqueline van der Heijden en Willem Wouters vooral om het gesprek. Bijnen: “De eerste bijeenkomst is om te luisteren. Hoe willen de ruiters de buitenritten ervaren? Waar lopen zij nu tegenaan? Welke oplossingen verwachten zij?”

Het doel is om ruiters in Meierijstad de mogelijkheid te bieden om op een fijne, veilige manier een buitenrit te maken. “Zodat ze met hun paard kunnen genieten van de prachtige omgeving die Meierijstad heeft”, zegt Bijnen. Ze hoopt dat geïnteresseerden zich welkom voelen op de bijeenkomst. Dit gaat niet alleen om bedrijfsmatige paardenhouders, maar geldt ook voor particulieren. Alle paardenliefhebbers, mogelijke vrijwilligers of natuurliefhebbers mogen aansluiten. “We willen namelijk de natuur niet in de weg lopen”, legt ze uit. Daarnaast betrekken ze ook de horeca erbij. “Veel ruiters weten niet dat je met je paard ook welkom bent bij bepaalde horeca. We zien daarom mogelijkheden in uitspanningsplekken waar men met paard kan ontspannen onder het genot van een drankje.” Aan de hand van de bijeenkomst hopen de initiatiefnemers de volgende stap te kunnen zetten, zodat de ruiterroutes op een juiste manier ontwikkelt kunnen worden.

Er staat nog meer op de planning. Zo komen er ook verhalen op Bezoek Meierijstad die de route aankleden. “Denk bijvoorbeeld aan de grotere namen in Meierijstad, waaronder Olympisch ruiter Anky van Grunsven. Maar er zijn nog veel meer mooie verhalen. Deze kunnen mensen lezen tijdens de rit of thuis tot zich nemen.” Op die manier worden alle facetten uit de paardensport meegenomen. “De passie voor paarden staat hier uiteraard centraal”, sluit Bijnen af.