Ollandia haakt (even?) af

Olland - Met een heerlijk najaarszonnetje en onder de belangstelling van in grote aantal opgekomen publiek begonnen Ollandia en Netersel aan hun wedstrijd. Het belang van deze wedstrijd was duidelijk gezien de posities van beide op de ranglijst. De winnaar zou bovenaan staan of blijven. De verliezer zou even een stapje terugdoen als het om de bovenste plaatsen gaat.

Voor Netersel was het van af het begin duidelijk; veel fysieke inzet en direct druk op de bal. Dat dit in de eerste minuten gepaard ging met een groot aantal forse overtredingen, die met name de gebroeders Erven een aantal flinke blauwe plekken opleverden, werd door de scheidsrechter deze middag voor lief genomen. De grenzen waren bepaald en dat was zeker niet in het voordeel van Ollandia. Het optreden van de scheidsrechter deze middag was toch niet al te best. Warrig en met regelmaat werden de opgestoken vlaggen van de assistent scheidsrechters door hem weggewoven vanuit posities die hem zeker geen beter beeld op de situatie verschaften.
Zo ook in de 18e minuut waarbij een bal naar voren van Netersel werd ontvangen door de speler in buitenspelpositie. Zoals het spel voorschrijft ging de vlag van de grensrechter omhoog. Vanuit de middencirkel werd echter ook deze behulpzame actie van de grensrechter door de scheidsrechter weggewoven en mocht de speler het 16 meter gebied in lopen. Bij de geringste aanraking van de Ollandia verdediger ging het fluitje en lag de bal op de stip. Het was Joop Waalen die dit cadeautje graag uitpakte en de stand op 0-1 bracht.
Het spel ging op en neer maar Netersel was voetballende de betere ploeg en bij Ollandia bleven veel spelers onder hun normale niveau. Het was dan ook wel een gunstige ontwikkeling dat Ollandia uit een snel genomen vrije trap in de 42e minuut bij Rob van der Heijden terecht kwam die de bal voor het intikken kreeg.
Na een fors aantal overtredingen door Netersel begaan in het eigen 16 meter gebied bleef de scheidrechter volharden om de bal net buiten het 16 metergebied te plaatsen voor de vrije trap en daarmee Ollandia te onthouden van een penalty. Echter het moet gezegd worden, het warrige fluiten trof beide teams. Het spel ging op en neer waarbij opgemerkt moet worden dat Netersel nog steeds het beste van het spel liet zien. Zo was het in de 53e minuut dat een snelle uitbraak van Netersel op links Daan Smets in staat stelde om met een strak schot de uitstekende Ollandia keeper te passeren, 1-2. In het restant van de wedstrijd zijn er kansen geweest om de 2-2 te maken voor Ollandia maar ook net zo vaak voor Netersel om de 1-3 te laten aantekenen. In het beeld van de wedstrijd was het nog in de 90e minuut dat Netersel voor de tweede keer deze middag een penalty kreeg van de scheidrechter. Deze werd echter gemist door Netersel, door knap keeperswerk van Kevin Vesters. Uiteindelijk had iedereen wel vrede met de uitslag en kwam Ollandia in deze wedstrijd voetballend te kort om aanspraak te kunnen maken op meer.