De selectie van Nijnsel.
De selectie van Nijnsel. Foto: Jos van Nunen

Nijnsel/TVE Reclame 1 start met Blok II

Sport Sport

Nijnsel - Andere heren, andere wetten, zo luidt het gezegde. En dat doet nog steeds opgeld. Trainer-coach Carlo Vorstenbosch van Nijnsel Heren 1 heeft samen met zijn secondanten de weg uitgestippeld waarlangs hij Nijnsel zo succesvol mogelijk door de beker en de competitie wil loodsen. De bekercompetitie kent enkele mooie tegenstanders waarmee Nijnsel in het verleden al vaker de degens kruiste: Irene uit Gemonde, DVG en Boskant.

Men is daarnaast bij Nijnsel erg ingenomen met de competitie-indeling voor het komend seizoen die het kerkdorp weer terugbrengt in de Kempen waaraan het goede herinneringen heeft. Verder terug op het programma de derby tegen SBC en niet veel verder naar het zuiden ligt het sportpark van Unitas ’59. RPC is natuurlijk ook interessant, alleen al vanwege de trainer: Ruud van der Rijt. Verder is het twijfelachtig, daar zouden we de oud gedienden op de Nijnselse ledenlijst voor moeten raadplegen, of we in het verleden in competitieverband al ooit aantraden tegen Budel en Hoogeloon. Het Eindhovense Gestel kwamen we in de vorm van Gestelse Boys in een redelijk grijs verleden tegen in een niet gewonnen beslissingswedstrijd om promotie naar de derde klasse op het veld van SBC, mei 1991, dertig jaar geleden dus. De wedstrijd werd ontsierd door een ernstige beenbreuk bij Nijnsel speler Mari Vervoort die daar overigens goed van is genezen en nu zonder problemen regelmatig terreindienst draait op zondagmiddag op Den Eimert.

Zondag thuis tegen ELI
Nijnsel heeft er inmiddels twee oefenwedstrijden op zitten. Enige weken geleden een vrij kansloze nederlaag uit bij Boekel Sport dat op dat moment al drie oefenwedstrijden had gewonnen waaronder tegen eersteklasser Erp. Vervolgens 0-1 winst voor de geelblauwen bij een minder sterk WEC. En nu zondag voor het eerst thuis tegen het bekende ELI uit het buurdorp Lieshout dat vooral bekend staat om de productie van een uitgekiend bierassortiment. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Johan van der Pas, die zijn debuut maakt op dit niveau als scheidsrechter en dus meteen een pittige derby voor zijn kiezen krijgt. Het eerste fluitsignaal klinkt om 12.00 uur. Niet alleen Van der Pas maakt zijn debuut, ook Jan van Heesch trapt af als aspirant-theoloog. Kortom, alle aanleiding om aanstaande zondag massaal naar Den Eimert af te reizen waar ook de kantine weer opgefrist en geopend is. Gastvrouw en gastheer; Britt van den Oetelaar en Gerry van der Leest, niets is aan het toeval overgelaten. Op 13 augustus horen we of kantinebezoek nog steeds op anderhalve meter welkom is of op knuffelafstand. De heer Rutte heeft in deze het laatste woord.

Nijnsel 1 en 2 gaan later deze maand ook nog op bezoek bij Trinitas uit Oisterwijk en dan moet het eerste team helemaal klaar zijn voor de strijd om de Mooi Rooi-schaal die in het laatste weekend van augustus losbrandt. Nijnsel heeft inmiddels te horen gekregen dat het op zaterdag de eerste wedstrijd de strijd aanbindt met, als ze tenminste tegen die tijd zo nog heten, vv Ollandia. Dat heeft de loting inmiddels uitgewezen. Gastheer deze editie is vv Rhode/Bouwbedrijf en Projectontwikkeling Van Stiphout. Op donderdag 19 augustus start ook de training van de lagere senioren en zal de kantine ook voortaan op donderdagavond weer geopend zijn.