Rob en Sander fietsen de nacht tegemoet.
Rob en Sander fietsen de nacht tegemoet. Foto:

Vrienden Rob en Sander willen krankzinnige tocht binnen 24 uur voltooien

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Rondje Brabant XL, zo heet de helse route die de complete grens van onze provincie omvat. Op dit moment zijn de Rooise vrienden Rob Vervoort en Sander van de Ven met een poging bezig om het binnen 24 uur op de wielrenfiets te voltooien.

Wie een beetje rondkijkt op Google ziet dat het al eens iemand is gelukt om binnen 21 uur en een beetje te finishen, inclusief pauzes. Rob en Sander hopen het in 24 uur voor elkaar te krijgen, maar dan moeten ze geluk hebben dat de elementen een beetje meewerken. Dat was gisterenavond niet het geval. Niet lang na de start (om 20.00 uur in Empel) kregen ze al een fikse regenbui te verwerken. Nat geregend lieten ze de kopjes niet hangen en trapten ze stoïcijns verder.
Familie en vrienden stellen zich langs de route op om aan te moedigen, eten en drinken te geven, maar ook om stukjes mee te fietsen. “We willen ze vooral uit de wind houden”, vertelt Ton van Hout, één van de kameraden die ook op de fiets klimt en ze verder achterna reist om de helpende hand te bieden.

Waar de mannen nu zo ongeveer zijn is moeilijk te zeggen, maar via deze website houden we jullie zoveel mogelijk op de hoogte. Om, of voor 20.00 uur, willen Rob en Sander weer in Empel te staan. Dan kunnen we ze hopelijk vragen hoe ze in godsnaam op dit krankzinnige idee zijn gekomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding