VV Boskant Strava challange
VV Boskant Strava challange Foto:

VV Boskant in de ban van Strava Challenge

Sport

Boskant - Er worden op de Boskantse velden al een tijdje geen wedstrijden meer gespeeld. Ook wordt er slechts getraind door een select groepje spelers onder de 26 jaar. Weinig beweging dus voor een groot deel van de leden van v.v. Boskant. Tijd om daar verandering in te brengen middels een challenge, dachten ze bij de voetbalvereniging. Uit het fanatisme waarmee werd deelgenomen, bleek dat de leden echt wel staan te popelen om weer aan de gang te gaan.

De uitdaging was best pittig: strijdt via de sportapp Strava in de dagen rondom Pasen samen met je teamgenoten tegen de andere seniorenteams van de vereniging door zo veel mogelijk kilometers wandelend, hardlopend, skeelerend of fietsend af te leggen. Deze kilometers kregen per categorie een weging mee, zodat je op alle disciplines mee kon strijden. Een gewandelde kilometer telde bijvoorbeeld zwaarder mee dan een gefietste kilometer. Aan het eind van de challenge kon zo een klassement opgemaakt worden, zowel op individueel- als op teamniveau.

Uiteindelijk namen er maar liefst 74 leden deel aan de VV Boskant Strava Challenge. Gezamenlijk wandelden zij 1228 km, liepen 667 km hard, fietsten 2508 km en skeelerden 97 km in tien dagen! 

Boskant 35+1 werd de overduidelijke winnaar met een grote voorsprong op Boskant Dames 1 en Boskant 4. Individueel was Rudy Neggers de grote winnaar. Hij wist het totaalklassement te winnen door maar liefst 154,5 km te wandelen, 20,7 km hard te lopen en 194,2 km te fietsen! Hiermee wist hij zijn naaste achtervolgers Joep Dekkers, Rob van den Brand, Wouter Jacobs en Nikki van den Berk ruim voor te blijven.