Bert de Koning (l) en Mario Bullens (r) werden vrijwilliger van het jaar
Bert de Koning (l) en Mario Bullens (r) werden vrijwilliger van het jaar Foto: JMM_(Hans) van den Wijngaard

Rooienaren Brabants vrijwilliger van het jaar

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Bert de Koning en Mario Bullens van de weidevogelgroep Jekschot werden eerder deze maand gekozen tot vrijwilliger van het jaar door Brabants Landschap. Het tweetal zet zich samen met de ruim twintig andere leden van de Vogelwerkgroep al jaren in voor het behoud en de terugkeer van weidevogels op Jekschot.

Als Bert en Mario uit de auto stappen gaat hun aandacht meteen uit naar de vogels. “Ik hoor een kievit, maar waar zit die?”, zegt Mario. Bert wijst richting de Laarsweg en antwoordt: “daar vliegen er drie”. De twee vrijwilligers houden de hele omgeving in de gaten. “Jammer dat de mensen die dit in de krant lezen het geluid van die wulp niet kunnen horen”, zegt Mario terwijl hij naar boven kijkt om de vogel te zoeken”.

De weidevogelgroep Jekschot is onderdeel van de weidevogelgroep Meierijstad. De groep werd in 1996 opgericht bij het tekenen van de weidevogelconvenant. Ben van Genugten en Pieter de Koning namen toen het initiatief om samen met de boeren en een aantal vrijwilligers de weidevogels in het gebied Jekschot te helpen. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant