Een luchtfoto van het vervallen pand.
Een luchtfoto van het vervallen pand. Foto: Henri van Hoorn

Eerst een klooster, toen een opvang, daarna een bouwval

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Eerst een klooster, toen een opvang, daarna een bouwval, maar wat nu? Onze onderzoeksjournalist Mees van Dijk ging op onderzoek uit voor de uitgave van De Bron magazine, die op 21 december bij alle MooiRooi Plus leden in de brievenbus valt.

Iedere dag rijdt een grote hoeveelheid mensen ons centrum binnen via de Nijnselseweg. Ben jij daar één van? Dan is de kans groot dat je oog wel eens is gevallen op het pand aan de linkerkant van de weg, huisnummer 24a. Vervallen, vol graffiti en omringd door hekken. Voor velen een doorn in het oog. Het staat sinds 2017 leeg, maar de gemeente overlegt al tien jaar met de eigenaar Brinvast en diens adviseur Okko projectmanagement over de invulling. In 2015 ontstonden de eerste plannen voor een zorgwooncomplex. “Ook wij willen aan de slag. Dat er nog niks is gebeurd, is het gevolg van een complex ruimtelijk ordeningsproces”, vertelt Wilbur van Hamond, directeur van Okko.

Wil jij lezen hoe dit verhaal verder gaat en wat er uiteindelijk met het pand gaat gebeuren? Word dan lid van MooiRooi Plus via deze link en krijg het nieuwste De Bron magazine thuis in de bus. Ben je al lid? Dan hoef je uiteraard niets meer te doen.