Hannie en Wim Klomp runnen met hun team Lekker belangrijk de kerstkringloopwinkel in WoensXL
Hannie en Wim Klomp runnen met hun team Lekker belangrijk de kerstkringloopwinkel in WoensXL Foto: Hans van den Wijngaard

Team ‘Lekker belangrijk’ runt kerstkringloopwinkel voor KWF

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Team ‘Lekker belangrijk’ fietst en loopt al vele jaren mee met de Alpe de Huzes om geld op te halen voor onder andere het KWF. Inmiddels is de jaarlijkse kerstkringloopwinkel die het team elk jaar in WoensXL runt ook al een vertrouwde actie. Rooienaar Wim Klomp en zijn vrouw Hannie zijn vanaf het begin bij team ‘Lekker belangrijk’ betrokken.

“Nadat we door corona twee jaar lang niet mee hebben kunnen doen aan de Alpe de Huzes, lijkt dat festijn op de eerste donderdag van juni in 2023 weer door te kunnen gaan”, zo begint Wim Klomp zijn verhaal. “Het lukt ons als team al jaren om veel geld bij elkaar te brengen. Waar we in de beginjaren als deelnemers bij familie en vrienden aan konden kloppen voor een donatie, hebben we onze sponsoren steeds verder gezocht. Aankloppen bij de familie houdt een keer op. Daarom zijn we in de loop van de jaren andere dingen erbij gaan doen. Zo hebben we al eens een muziekfestival gehouden en ook workshops voor het maken van paas- of kerststukjes. Daarbij vroegen we de deelnemers om zelf materialen mee te brengen. Iemand kwam met twaalf kerststallen. Aan elke kerststal moest wel iets worden gerepareerd, maar we waren ze zo weer kwijt. Zo ontstond het idee voor een kerstkringloopwinkel. Dat doen we nu alweer ruim vijf jaar en met steeds meer succes. Voor zover we weten zijn we de enige kerstkringloop winkel in Nederland”.

De netto-opbrengsten van de kerstkringloop winkel komen ten goede aan goede doelen. Vanzelfsprekend is KWF Kankerbestrijding één van deze doelen, maar ook ‘De Eik’ centrum voor leven met en na kanker en het Longfonds delen dit jaar mee in de opbrengsten. ‘Lekker belangrijk’ is dan ook heel blij met de sponsoren die het pand, de inwendige mens en het transport om niets beschikbaar stellen. Voor meer info zie ook de website www.lekkerbelangrijk.info

Hebt u spullen voor de kerstkringloopwinkel, meld u dan via gebruiktekerstspullen@lekkerbelangrijk.info. De spullen worden dan opgehaald.
Spullen brengen of kopen: Winkelcentrum WoensXL 328/332, Eindhoven

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding