vlnr: Neeltje Vervoort, Lieke van Casteren, Eva Jansen
vlnr: Neeltje Vervoort, Lieke van Casteren, Eva Jansen

De Werkwinkel: een creatieve, samenwerk club in het hart van Rooi

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Er hangt een roze bord op het pand naast de Sint-Paulusgasthuisjes. Wat is hier gaande? Op deze mooie locatie is per 1 april ‘De Werkwinkel’ gestart. Neeltje Vervoort, Eva Jansen en Lieke van Casteren hebben hier hun krachten gebundeld.

Ze vertellen enthousiast: “Onze passie voor het dorp heeft ons samengebracht. We werken alle drie zelfstandig, met name vanuit huis. Dat was de afgelopen twee jaar een prima uitkomst, maar het echt samenwerken misten we. Een plek om even te overleggen én onze producten te verkopen: tijd om hier iets op te bedenken.

‘Een creatieve, samenwerk club’
Met De Werkwinkel realiseren ze deels een kantoor, maar het is meer dan dat. Je mag het zien als ‘een creatieve, samenwerk club’. Neeltje, Eva en Lieke hopen dat ook andere ondernemers blijven zoeken naar creatieve oplossingen om de huidige leegstand tegen te gaan en het bruisend te houden in Sint-Oedenrode. Ze vertellen: “We willen dat onze kinderen hier over 10 jaar ook nog op de fiets een boodschap kunnen doen of een terrasje gaan pakken. Daarom zoeken wij geen kantoor op Strijp-S, maar ontvangen we onze klanten (ook die niet in ‘Rooi’ zijn gevestigd) juist hier. Dankzij de goodwill en medewerking vanuit Van Kuringe Adviesgroep is dit nu mogelijk.”

Zelfstandige ondernemers

Ze hebben allemaal een eigen expertise, maar met een creatieve match. Neeltje is illustrator & conceptdenker, Eva is personal brand expert & fotograaf en Lieke is tekstschrijver & social media specialist. “We wisten elkaar al te vinden en nu werken we letterlijk samen op één plek, waar bovendien ruimte is voor meer creatieve ondernemers. We willen opvallen, mensen wakker schudden. Kom bij ons naar binnen voor een goed idee, toffe samenwerking of een verfrissend product, zoals de prachtige posters, kaarten en tassen van Origineeltje.”

De Werkwinkel is een plek om te werken, maar ook om geïnspireerd te worden en te groeien. Want de juiste mensen samenbrengen, dat werkt.

Meer van weten? Lees het volgende week in de krant of neem gerust contact met ze op!

Neeltje Vervoort | www.origineeltje.nl
Eva Jansen | www.watjezietbenjezelf.nu
Lieke van Casteren | www.liekevancasteren.nl