Afbeelding

Nieuwe zwembad de Neul geopend!

Roois nieuws


Na ruim anderhalf jaar slopen en opbouwen, is het zwembad de Neul klaar voor gebruik. Gisteren verrichtte wethouder Coby van der Pas de officiële opening van het  nieuwe bad en vanaf maandag kan iedereen er een duik in nemen!

Sfeervol
Het nieuwe zwembad kenmerkt zich door zijn warme uitstraling, gebruiksvriendelijke en veiligheidsvoorzieningen en is gebaseerd op de laatste technische ontwikkelingen. In het ontwerp stond gebruiksvriendelijkheid voorop, maar is ook veel aandacht besteed aan materiaalkeuze, akoestiek, inrichting, onderhoudsaspecten en duurzaamheid. Wethouder Coby van der Pas: ‘Sint-Oedenrode heeft een nieuw zwembad, daar ben ik superblij mee! Het is aan de binnen- én buitenzijde een prachtig zwembad geworden. Passend in haar omgeving, met een gastvrije uitstraling en alle nodige voorzieningen wat betreft toegankelijkheid. Zwemmers en begeleiders zullen zich hier welkom voelen! Met een doelgroepenbad en 6-baanswedstrijdbad is het ook een volwaardig zwembad en daarmee ook geschikt voor  waterpolo en andere zwemwedstrijden. En met een energielabel A++++ is dit zwembad ook het meest duurzame gemeentelijke gebouw in heel Meierijstad. De gevelbekleding van peppelhout aan de binnen en buitenzijde van het gebouw is hier, naast alle duurzaamheidstechnologie, een mooi voorbeeld van. Als straks ook het nieuwe zwembad in Veghel klaar is zijn, met het recent aangepaste zwembad De Molen Hey in Schijndel, de overdekte  zwemvoorzieningen in Meierijstad weer prima op orde!’

Gebruiksvriendelijk
Om zo veel mogelijk inwoners te kunnen ontvangen, zijn zowel het wedstrijdbad als het doelgroepenbad voorzien van een hellingbaan. De hellingbanen bieden een gemakkelijke en comfortabele toegang tot de baden, maar geven ook rolstoelgebruikers de gelegenheid om zelfstandig in en uit het water te gaan. Ook een tillift kan hulp bieden.

Veilig
Om het risico op (bijna-)verdrinking tot een minimum te beperken zijn alle baden voorzien van een
drenkelingendetectiesysteem. Dit systeem werkt als een soort derde oog van de lifeguard en signaleert en waarschuwt zwembadmedewerkers én publiek bij dreigend verdrinkingsgevaar.


Duurzaam
Het energie-neutrale gebouw maakt gebruik van warmtepompen, zonnepanelen en warmteterugwinning om milieu en exploitatie zo weinig mogelijk te belasten.