heilige harten nijnselseweg
heilige harten nijnselseweg Foto: Jeroen van de Sande

Rooi krijgt zorgwooncomplex in natuurlijke omgeving

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - In 2013 heeft de provincie miljoenen beschikbaar gesteld om investeringen in de Brabantse natuur mogelijk te maken en deze aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Dit geschied onder de noemer Landschappen van Allure. Met behulp van de subsidie zijn in Sint-Oedenrode o.a. de Hooibrug en de waterspiegels bij Ahrend gerealiseerd. Ook aan de Nijnselseweg wordt een landschappelijk project uitgewerkt waar deels gebruik wordt gemaakt van deze financiële injectie. Het betreft de landschappelijke inpassing van het terrein waar vroeger de Paters van de Heilige Harten huisden. Het wordt vervlecht met de aangrenzende natuur van Diependaal. De eerste werkzaamheden zijn afgelopen week gestart.

Op de locatie – welke eigendom is van Brinvast uit Schijndel – wordt een zorgwooncomplex ontwikkeld ten behoeve van zorgwonen en/of zorgdiensten. Er komt een tweeverdiepingen hoog gebouw te staan. De gebruikers zullen in nauw contact staan met de natuur. ‘’Het streven is een gebouw te ontwikkelen dat ‘opgaat’ in de natuurlijke omgeving van het Diependaal en dat inspeelt op de bewezen positieve effecten die een dergelijke natuur op het mentale en fysieke welzijn van de mens heeft’’, aldus Wilbur van Hamond. Hij is namens de Eindhovense projectontwikkelaar Okko Project betrokken als gelegeerd ontwikkelaar.

Een gedeelte van de landschappelijke inpassing vindt al plaats voor de sloop en nieuwbouw van het vastgoed. Dit komt omdat het subsidietraject op haar einde loopt. Op dit moment wordt het terrein flink opgeschoond, heringericht en wordt een wandelpad met informatieborden (die met behulp van het Roois Landschap en het IVN zijn vormgegeven) aangelegd. Dit wandelpad is straks voor eenieder toegankelijk. Het Diependaal-bos wordt daarmee als het ware een stukje groter. Van Hamond: “Als het goed is gaat het bestemmingsplan op redelijk korte termijn ter inzage. We verwachten nog voor de bouwvak. Daarna gaat de procedure lopen. We hopen dat het bestemmingsplan eind dit jaar wordt vastgesteld, zodat de sloop begin volgend jaar kan beginnen. Snel daarna kan de eerste schop de grond in.”