Het project 'bankgeheimen' krijgt weer een vervolg
Het project 'bankgeheimen' krijgt weer een vervolg Foto: RCE

Roois Cultureel Erfgoed zoekt vrijwilligers

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Het Roois Cultureel Erfgoed (RCE) heeft veel plannen, maar te weinig handen om deze plannen vorm te geven. Daarom gaat het RCE op zoek naar vrijwilligers, die de stichting kunnen helpen om de plannen die zij allemaal heeft te verwezenlijken.

“Het RCE werd opgericht om de uitgifte van het boek van Koster Brock mogelijk te maken”, vertelt Gloria van der Staak. “Daarna zou de stichting weer worden opgeheven, maar nu meer dan vijftien jaar later is het RCE nog steeds springlevend. Zo zijn er plannen om een werkgroep op te richten, die als ‘waakhond’ ons erfgoed gaat behoeden. Maar ook de uitgifte van het Roois Kookboek van een jaar geleden krijgt een vervolg, met de werkgroep ‘boeken’, die de komende periode jaarlijks een thematisch boek over Rooi uit gaat geven. Een derde werkgroep zal verschillende projecten uit gaan voeren. Daarbij krijgt het project ‘bankgeheimen’ van enkele jaren geleden zeer zeker een vervolg”.

RCE 2.0
Bij zulke grote plannen hoort ook een nieuw logo. Met een strak modern logo, wil de stichting aangeven dat cultureel erfgoed niet alleen van het verleden is, maar ook van het heden en zelfs van de toekomst.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

RCE 2.0 voor het verleden, het heden en de toekomst