Afbeelding

Klussendienst klaart 200e klus

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Eind oktober 2013 werd vanuit Welzijn de Meierij de klussendienst in het leven geroepen voor mensen met een krappe beurs. Belangeloos sloten een aantal vrijwilligers zich bij het initiatief aan. Inmiddels is het ruim een jaar later en zijn er heel wat kleine klussen in en om huis uitgevoerd. Iedere maandag komen de mannen bij elkaar en worden de klussen verdeeld. Voor afgelopen vrijdag werd de 200e klus ingepland. In een Rooise tuin werd een jonge boom aangeplant.

“Vanuit de gemeente kregen we als doel opgelegd om jaarlijks 80 klussen te klaren”, vertelt welzijnscoördinator Elly Vissers. “Die doelstelling hebben we ruimschoots gehaald. Daarmee kunnen we concluderen dat de behoefte naar de klussendienst er zeker is.” Welzijn de Meierij hecht ook veel waarde aan de sociale factor die de mannen van de klussendienst bieden. Iedere klus wordt per tweetal aangenomen en uitgevoerd. En na afloop drinken ze vaak nog ‘effe een bakkie koffie’ bij de klant. De vrijwilligers blijven er nuchter onder “Het is leuk om telkens weer een ander klusje uit te mogen voeren”, zegt een van hen. “De ene keer gaat het om een klusje in de tuin en dan weer om een schilderij om op te hangen. Veel mensen vinden het een hele drempel om ons te bellen, maar na afloop zijn ze eigenlijk altijd tevreden.” De 200e klus was gewoon een klus als alle anderen. Toch leek het haast te mooi om waar te zijn. Een jonge boom planten als symbool voor een jong initiatief. Na het eerste jaar heeft de klussendienst klaarblijkelijk wortel geschoten.

Mensen met een kleine beurs, die de klusjes niet zelf (meer) kunnen uitvoeren, kunnen rekenen op de klussendienst. Alleen eventuele materiaalkosten en een kleine tegemoetkoming in de kosten (€2,50 per half uur) zijn voor rekening van de aanvrager. Neem voor meer informatie contact op met Welzijn De Meierij via 073-544 14 00 of info@welzijndemeierij.nl.