Jubileumboek ‘Sint-Oedenrode 100 jaar in beeld’

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De historie van Sint-Oedenrode is rijker dan rijk. Er is maar één verzameling amateurhistorici en belangstellenden die er honderduit met veel kennis over kan vertellen: Heemkundige Kring De Oude Vrijheid. Deze vereniging bestaat dit jaar zestig jaar. Een fortuinlijke situatie voor heel Rooi, want De Oude Vrijheid komt met een zeer bijzonder boek op de markt. ‘Sint-Oedenrode 100 jaar in beeld’.

Het boek bevat ruim 300 pagina’s in kleurendruk en is voorzien van een stevige kaft. Kortom, de uitgave is van zeer goede kwaliteit. Het geheel geeft een prachtig beeld van de ontwikkelingen en veranderingen in Sint-Oedenrode. Zeer betrokken bij de vervaardiging van het boek is Richard de Visser. Hij geeft kort tekst en uitleg. “Het ligt voor de hand dat we voor een dergelijk jubileum iets bedenken dat voor alle inwoners van Rooi en voor de heemleden interessant is. We zijn ervan overtuigd dat dit zeker gelukt is. Voor zowel mensen die al hun hele leven in Sint-Oedenrode wonen als burgers die hier pas net wonen is het prachtig om het lezen en te bekijken. We gaan het succes van de dubbele uitgave van het Heemschild – uitgegeven tijdens het veertigjarig jubileum – ver overtreffen.”

In het boek zijn vele honderden foto’s en ansichten uit de collectie van Tiny en Bep van Lieshout-Happe en uit de archieven van Leo van Lieshout opgenomen. Hij is degene die het boek technisch in elkaar heeft gezet. Aangevuld met nieuwe foto's van Patrick Sanders, Eddy van Lieshout, Leo van Lieshout en met begeleidende teksten van Richard de Visser, geeft het geheel een prachtig beeld van de ontwikkelingen en veranderingen van Sint-Oedenrode gedurende de afgelopen 100 jaar.

De verkoopprijs van het boek is vastgesteld op € 32,50. Bij vóórintekening - tot 1 augustus as. - krijgt u € 7,50 korting en betaalt u € 25,00. Hierbij is automatische incasso een verplichting. Het jubileumboek is vanaf eind november verkrijgbaar. Nadere informatie hierover volgt te zijner tijd. Genoemde bedragen zijn exclusief verzendkosten. Ga naar www.oudevrijheid.nl  voor voorinschrijving.