Afbeelding

Rooise meiden vormen viltclubje voor “Kunstbende”

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - “Kunstbende” is een landelijke wedstrijd waar creatieve jongeren van dertien tot en met achttien jaar uit alle regio’s terecht kunnen. Zo ook de Rooise Simone Vervoort, Janske Boender en Pleun Vissers. Zij vormden eind november samen met Kristel Meijers een viltclubje om kleren te maken die het gingen opnemen tegen die van andere kandidaten in de categorie “Fashion.” Geen makkelijke klus.

Vandaar dat viltkunstenares Annie Veldkamp van AV Look voor de nodige begeleiding zorgde. Haar cursussen hadden de meiden samengebracht en het nodige geleerd. Met de naam “Vilt Fashion” reisde het clubje afgelopen zondag naar Breda om een bezoekje aan het Chassé Theater te brengen. Het decor voor de provinciale voorrondes. De modellen Anne Huijberts, Femke Temmink en Amy Adriaans showde daar de door het groepje gemaakte kleren. Kristel liep zelf model. Creativiteit stond voorop. Dat was alleen al aan het thema te merken: “Wordt vervolgd.”
“We waren helemaal vrij in wat we bedachten”, zegt Simone. “Je mocht de kleren van alle materialen maken, maar wij gebruikten natuurlijk vilt. We hadden een filmpje van het proces gemaakt. Deze lieten we zien en eindigden met de zin “Wordt vervolgd”, om te beginnen met onze modeshow. Ik had een jasje van vilt gemaakt en één van de modellen had het aan. De jury was heel kritisch en we hadden achteraf ook niks gewonnen, maar dat scheelde niet. We hadden namelijk nog geen verwachtingen, omdat het onze eerste keer was en we gingen vooral voor het plezier en om te leren. De volgende keer proberen we het gewoon opnieuw.”