Afbeelding

Klussendienst voor mensen met een krappe beurs

Roois nieuws
Kleine klusjes in en om het huis. Iedereen heeft er weleens mee te maken, maar niet iedereen kan ze zelf uitvoeren. Voor Rooienaren die dergelijke klusjes niet zelf kunnen verzorgen en ook niet over de financiële middelen beschikken om ze uit te besteden, heeft Welzijn de Meierij de klussendienst in het leven geroepen. In samenwerking met de gemeente Sint-Oedenrode, Wovesto en een aantal onmisbare vrijwilligers ging deze afgelopen maandag officieel van start.

“We hebben het concept vanuit Schijndel gekopieerd. Voor iets wat goed werkt hoef je het wiel immers niet nogmaals uit te vinden”, vertelde welzijnsmedewerker en coördinator klussendienst Elly Vissers. “Met de manschappen zit het wel goed en inmiddels hebben we ook de eerste kluskoffer bijna compleet.” Ook directeur Trix Cloosterman benadrukte het belang van de dienst. Vooral de contacten achter de voordeur zijn volgens haar heel belangrijk. De zes vrijwilligers hoorden het allemaal goedmoedig aan. Zij zullen de klusjes wel klaren. De eerste klussen zijn zelfs al geklaard. “We hebben er al zo’n twintig uitgevoerd”, vertelde Harrie. De anderen vielen hem direct bij, er was al ergens een stoel gerepareerd, een trapleuning gerepareerd en zo waren er her en der nog wat meer kleine ongemakken verholpen. Om de klussendienst officieel van start te laten gaan, werd ter plekke een klein klusje uitgevoerd. Al snel pronkte het officiële bordje ‘klussendienst’ op de eigen deur.
Wie een klusje heeft te klaren, kan zich wenden tot Welzijn De Meierij via 073-544 14 00 of via info@welzijndemeierij.nl . Daar kunt u aangeven wat uw klus inhoudt. Iedere klus wordt gratis uitgevoerd door twee vrijwilligers. Alleen een kleine tegemoetkoming in de kosten (per half uur €2,50) wordt gevraagd. Let wel: het gaat alleen om kleine klusjes die binnen 3 uur te klaren zijn.