De wensen van ouderen stromen binnen

Roois nieuws
Het organisatiecomité heeft eind juni de aftrap gegeven voor het organiseren van de Nationale Ouderendag in Sint-Oedenrode. Vele organisaties en instellingen hebben inmiddels laten weten dat zij volledig achter dit initiatief staan en graag hun medewerking willen verlenen bij de voorbereidingen voor de Nationale Seniorendag op 4 oktober 2013. In augustus worden de wensen geïnventariseerd en worden vrijwilligers gezocht die deze wensen kunnen invullen.
Wensen van ouderen

Alle ouderen (55plus) met een accent op de 70+ er mogen in de maand juli hun bijzondere wens indienen. Deze wensen kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn zoals bijvoorbeeld: een bezoek brengen aan een museum, een tour maken door Sint-Oedenrode, een bezoek aan het Groene Woud met een huifkar, bezoek aan het vliegveld Eindhoven, Dieze-tocht door Den Bosch, samen een pannenkoek eten of vissen in de Dommel of gezellig winkelen. Omdat de Nationale Ouderendag dit jaar samen valt met wereld-dierendag kunnen bijvoorbeeld ook wensen worden ingediend die betrekking hebben op dieren, zoals een bezoek aan dierentuin, kinderboerderij, hondenasiel, melkstal, paardenmelkerij, viskwekerij of gewoon een hondje of poesje knuffelen.

Hoe meldt u een wens aan?
Bij de bibliotheek, Odendael, Mariendael en VVV en bij het organisatiecomité liggen wenskaarten die kunnen worden ingevuld en ingeleverd. Ook in deze krant is de wenskaart afgedrukt en u kunt deze dus heel eenvoudig uitknippen en invullen. Dus hebt u een wens of kent u een oudere, die wellicht een speciale wens heeft die hij of zij zelf niet in vervulling kan laten gaan, vul dan de kaart in of neem contact op met Marianne Bekkers tel. 06-52823004, Bert Heijen tel. 0413-474508 of Wim van Kreij 0413-216265.

Welke wensen kunnen worden vervuld?
In principe wordt geprobeerd alle wensen van ouderen te realiseren. Zijn er extra kosten aan verbonden dan probeert het comité dit via sponsoring of donaties op te lossen. Het kan ook zijn dat een oudere een wens niet zelf kan organiseren, maar wel graag een eigen financiële bijdrage wil leveren.

Aanmelden als vrijwilliger
Na 1 augustus worden alle wensen gepubliceerd en kan de Rooise bevolking zich aanmelden bij het comité als vrijwilliger voor het vervullen van een wens. Op 4 oktober is het groot feest en gaan we proberen een geweldige dag te organiseren voor de ouderen en vrijwilligers in Sint-Oedenrode. Samen gaan we het rooien. DeMooiRooiKrant zal regelmatig verslag doen van de diverse stappen die moeten worden genomen om tot een prachtig resultaat te komen.