Afbeelding

Motorclub d'n Dommel helpt goed doel

Roois nieuws
Van 3 t/m 6 juli houdt motortourclub D’n Dommel haar jaarlijkse motor avond4daagse. Zoals de vorige keren gaat de opbrengst van de inschrijvingen ook weer dit jaar naar een goed doel.

Dit jaar heeft motortourclub d’n Dommel besloten om geld in te zamelen voor de Voedselbank Rooi. Zoals u waarschijnlijk weet maakt Sint-Oedenrode met haar dependance onderdeel uit van de Voedselbank Boxtel. Daarmee worden alleen al in Sint-Oedenrode rond de 25 gezinnen wekelijks voorzien van een voedselpakket. Om in aanmerking te komen voor een dergelijk pakket worden bij de betrokkenen vooraf vastgesteld of zij in aanmerking komen.
Wij als Motorclub vinden dit zo’n goed doel dat wij onze rittenopbrengst dit jaar graag voor dit doel beschikbaar willen stellen.

Hoe kan de Voedselbank gesteund worden?
• Allereerst is het mogelijk om goed houdbare levensmiddelen in te zamelen en na afspraak op ons adres aan de Eerschotsestraat 90a te bezorgen.
• Alle pakketten moeten iedere week gevuld worden. Daarvoor moeten wij spullen ophalen bij ons distributiecentrum in Tilburg en ook bij diverse leveranciers.
Als deze pakketten vervolgens klaar zijn, worden die op vrijdagmorgen naar o.m. Sint-Oedenrode gebracht. Voor dit vervoer hebben wij nu de beschikking over een transporter met koeling. Deze transporter is nodig aan vervanging toe. Daarom zijn wij aan het sparen om in 2014 een nieuwe transporter te kunnen kopen. Daar is een bedrag mee gemoeid van om en nabij de € 35.000,-- Wilt u hierin steunen dan kunt u, eventueel na overleg met het bestuur daarvoor ons rekeningnummer bij de Rabobank gebruiken: 12.27.48.190
• Daarnaast kunt zich ook aanmelden om onze ploeg van vrijwilligers te komen versterken. In Sint-Oedenrode bestaat deze taak uit het ontvangen en later die dag verdelen van de pakketten.
• Meer informatie over onze Voedselbank kunt u vinden in de Informatiebrochure die o.m. op de bibliotheek in Sint-Oedenrode ligt of op de website: www.voedselbankboxtel.nl

De ritten van de motor avond4daagse zijn 100 tot 120 km lang. Inschrijven kan bij Cafe d’n Dommel op de markt tussen 18:00 en 19:30 uur op woensdag, donderdag en vrijdag. Op zaterdag is het inschrijven tussen 16:00 en 17:30 uur.
Kosten voor de ritten zijn € 5,- per stuk (of meer natuurlijk) en de gehele opbrengst gaat naar de Voedselbank Rooi. Ook als u geen motor rijd en toch wilt sponsoren, dan kunt u tijdens deze bovenstaande tijden terecht bij Cafe d’n Dommel, daar staat dan een collectebus klaar.
De ritten zijn alleen op Garmin navigatie te verkrijgen via een laptop bij Cafe d’n Dommel. Wilt u de ritten al eerder hebben voor uw eigen navigatie systeem, dan is dat mogelijk door een mail te sturen met uw gegevens naar info@mtcdndommel.nl  onder vermeldingen van “voorinschrijving ritten avond4daagse”.
We hopen op mooi weer, een goede opkomst en een mooi bedrag dat we op zaterdag kunnen schenken aan de Voedselbank Rooi.