Opnieuw nederlaag voor Rhode

Roois nieuws Sport
Ook de tweede wedstrijd leverde Rhode geen punten op. En net als vorige week ging het opnieuw in de 2e helft mis. De ruststand was nog 0-1 in het voordeel van Rhode, maar daarna ging het fout toen Ruwaard een strafschop kreeg en vervolgens de achterstand wist om te zetten in een 2-1 overwinning.

In de eerste helft had Rhode het heft in handen en creëerde ook enkele kansen, terwijl Ruwaard nauwelijks dreigend was voor het doel van Rhode. Paul Smeets knalde in de zestiende minuut op de lat en Thjeu Habraken kreeg een kans na een fout in de achterhoede van Ruwaard. Rhode kwam dan ook verdiend op voorsprong. Via een fraaie goal van Teun Latijnhouwers, uit een lange pas van Paul Smeets, werd het in de 28e minuut 0-1. Ruwaard stelde hier bitter weinig tegenover en Rhode kon met deze 0–1 gaan rusten.

Na de rust speelde Ruwaard veel feller, maar de eerste kansen waren voor Rhode, via Teun Latijnhouwers, Niels der Kinderen en Paul Smeets tegen de lat lat. Maar de domper kwam in de elfde minuut van de tweede helft toen de scheidsrechter voor een lichte overtreding in het strafschopgebied Ruwaard een strafschop toekende, die benut werd. Vanaf dat moment raakte Rhode het spoor bijster en Ruwaard rook dat er meer in zat dan een gelijkspel. Rhode ging slordiger spelen en kreeg vijf minuten voor het einde het deksel op de neus toen de midvoor Van Ruwaard de bal keurig in de hoek krulde. Rhode had niet meer de kracht om een gelijkspel te forceren. Een slechte start voor Rhode dat na twee wedstrijden nog puntloos is.

Uitslagen
Ruwaard-Rhode, 2-1; Volharding 2-Rhode, 3-1; Rhode 3-Blauw Geel 5, 1-0; Rhode 4-Avesteijn 3, 0-2; Rhode 5-Schijndel 6, 1-0; SCMH 3-Rhode 6, 4-1; Rhode 7-Irene 2, 0-5; Rhode 8-DVG 7, 9-1; Heeswijk 6-Rhode 9, 2-3; Vorstenb, Boys 5-Rhode 10, 5-1.

Programma
Rhode-Nooit Gedacht, 14:30 u; Rhode 2-Gemert 2, 11 u; Nijnsel 2-Rhode 3, 12 u; ELI 3-Rhode 4, 11 u; Boskant 4-Rhode 5, 11 u; Rhode 6-Blauw Geel 11, 12 u; Erp 6-Rhode 7, 12 u; Avanti 8-Rhode 8, 12 u; Rhode 9-Erp 9, 12 u; Rhode 10-Avesteijn 8, 10 u; Dames-Mariahout, 10 u; Veteranen-Sparta, 16:30 u..