Sybrand van Haersma Buma bezoekt Sint-Oedenrode

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Sybrand van Haersma Buma bezoekt in het kader van de campagne “CDA kiest lijsttrekker” op woensdag 16 mei Noord Brabant. De dag staat niet alleen in het teken van de lijsttrekkersverkiezing, maar heeft ook alle aspecten van bedrijfsbezoeken en kennismaking met de motoren van de Brabantse economie. Uiteraard wordt daarbij veel aandacht gegeven aan Brainport en het grote aantal toeleveringsbedrijven in de regio Eindhoven. Van Haersma Buma zal op die dag ook Sint-Oedenrode bezoeken.
 
Van Haersma Buma start die dag zijn campagne bij de VDL Groep in Eindhoven. Deze groep bedrijven zijn niet alleen technisch en innovatief van een enorme betekenis voor ons land, zij slagen er ook in de zo belangrijke werkgelegenheid van de maakindustrie te behouden voor Nederland en deze zelfs nog uit te breiden.

Na het bezoek aan de VDL Groep wordt de steven naar het noorden gericht. 20 kilometer ten noorden van Eindhoven ligt de mooie gemeente Sint-Oedenrode. In 1999 won Sint-Oedenrode de entente floriale als meest groene gemeente van Nederland en in 2000 werd Rooi, zoals Sint-Oedenrode in het Brabantse wordt genoemd, de groenste gemeente van Europa.
Sint-Oedenode is het hart van de boomkweek. Tientallen bedrijven richten zich op dit marktsegment en bereiken in hun branche alle uithoeken van de aarde. Onbetwiste topper en markleider is Van den Berk Boomkwekerijen, met 450 hectare één van de grootste boomkwekers van Europa. Gekweekte bomen van alle rassen vinden hun weg naar binnen- en buitenland. De wereldtentoonstelling in Shanghai, de Olympische Spelen in Londen, maar ook de Torenallee van Strijp S, die grootschalige herontwikkelingslocatie van de voormalige Philipsfabrieken in Eindhoven, en de Floriade in Venlo worden opgesierd met duizenden bomen van Van den Berk Boomkwekerijen http://www.vdberk.nl/ welkom

Sybrand van Haersma Buma is van 13.00 uur tot 14.30 uur te gast bij Van den Berk aan de Boskantseweg (Donderdonk 4) in Sint-Oedenrode (0413-480475). Hij zal ter plaatse een rondleiding krijgen over het bedrijf en kennismaken met de nieuwste technieken die de boomkwekers tot hun beschikking staan. Pieter van den Berk, algemeen directeur, zal aan het gezelschap vervolgens in de presentatieruimte van het complex de laatste nieuwtjes toelichten. Met name de duurzaamheid, die bij Van den Berk zo nadrukkelijk in het hele proces centraal staat, verdient hierbij extra aandacht.

De gasten, zowel partijgenoten als niet CDA-ers, krijgen onder het genot van een kop koffie de gelegenheid na de toespraak van Sybrand van Haersma Buma hem te bevragen over zijn ambities als partijleider, maar ook over de koers van het CDA. Vele leden en lokale bestuurders zullen hierbij aanwezig zijn.
’s-Avonds zal de campagne zijn slot vinden in Breda, waar het Brabantse debat tussen de kandidaat lijsttrekkers centraal staat.