Afbeelding

Johan van der Sandenprijs voor Inge de Laat

Roois nieuws Onderwijs / Sint-Oedenrode
Johan van der Sandenprijs voor Inge de Laat

Inge de Laat uit Sint-Oedenrode won vorige week Johan van der Sandenprijs voor haar scriptie ‘Het LWOO beleid onder de loep’ over het LWOO beleid op het Elde college. Inge mocht haar prijs vorige week tijdens de managementbijeenkomst van Sichting Platform vmbo in Elst, in ontvangst nemen.

Ieder jaar wordt uit vele inzendingen de Hoofd- en de Hartprijs uitgereikt aan twee veelbelovende vmbo-docenten. De inzending van Inge stak volgens de jury met kop en schouders boven de andere inzendingen uit.

Het juryrapport over de scriptie van Inge loog er niet om: ’In dit helder geformuleerde, goed te volgen, uitgebreide survey onderzoek waarin leerlingen, ouders, mentoren en LWOO-begeleiders op verantwoorde wijze uiting geven aan hun tevredenheid over het LWOO-beleid op school staat voor de jury een ding vast: met de concrete aanbevelingen tot beleidsverandering op het gebied van zorgleerlingen - ook in het licht van de komende ‘passende’ veranderingen- kan dit onderzoek gezien worden als een echt hulpinstrument voor het optimaliseren van het LWOO. Heel bruikbaar om direct door diverse ‘actoren’ in school toe te passen en een mooie aanzet voor onderzoek in de toekomst t.a.v. de komende veranderingen.’

De Johan v.d. Sanden bestaat uit een kunstwerk van Guido Geelen en een cheque voor de winnaar en een wisselbokaal voor het begeleidende instituut. Inge heeft deze scriptie geschreven ter afronding van haar Master Sen-opleiding.