Aan de regels werd zeker voldaan.
Aan de regels werd zeker voldaan.

Tóch een Paasviering in Odendael

Religie

Sint-Oedenrode - Geen palm-Pasen in Odendael, geen palmpaastakjes en geen Paasviering. Dat is voor deze generatie bewoners erg vreemd. Op initiatief van vocaal Odendael zijn de mogelijkheden bekeken om afgelopen weekend toch een Paasviering te organiseren met in achtneming van de regels die nu moeten worden gehandhaafd. 

Vocaal Odendael bestaat uit enkele medewerkers binnen het verzorgingstehuis die een viering muzikaal ondersteunen en met regelmaat een gezellige middag met zang en gitaarspel verzorgen. Een belletje naar Brekelmans zorgde voor de nodige palmpaastakjes. Zo werd ook contact gelegd met pastoor Van Aken. Hij gaf aan dat hij het een heel mooi initiatief vond en graag wilde meewerken om een volwaardige Paasviering te kunnen geven. Op zaterdagmiddag kwam hij de palmpaastakjes zegenen, aan de voordeur bij Odendael in een stralend zonnetje.  Op zondagmiddag hebben ze voor de bewoners binnen Odendael een ingetogen Paasviering verzorgd. Het was even zoeken om dit op de juiste manier te organiseren, maar de organisatie bleek creatief genoeg.
Op de Noord-vleugel om 14.30 uur op de Zuid-vleugel om 15.00 uur werd samen gezongen, gebid en geluisterd naar een persoonlijk woordje van de geestelijke verzorgster. Uiteindelijk volgde nog een mooi gedicht over Pasen. Aansluitend werden de palmpaastakjes uitgedeeld, welke met veel enthousiasme werden ontvangen. De bewoners stelden het zeer op prijs dat de organisatie dit voor hen heeft willen doen. Tenslotte hoort een Paasviering toch bij Pasen, tenminste wel voor deze generatie.

Van Aken zegent de takken.