Afbeelding
Foto: Stagiar DMRK

Theatervoorstelling Strepen op het Raam

Regionieuws Regionieuws Regionieuws

Schijndel - Vol trots kondigt DVG Schijndel aan de theatervoorstelling: “Strepen op het raam”. Deze theatervoorstelling stond eigenlijk afgelopen november gepland, maar heeft vanwege Corona helaas niet kunnen plaatsvinden. Nu bieden ze alsnog de mogelijkheid om op een interactieve manier kennis te maken met dementie.

Dementie Vriendelijke Gemeente (DVG) Schijndel, organiseert op dinsdagavond 21 juni een avond over dementie. Op deze avond wordt het indringende toneelstuk “Strepen op het Raam” opgevoerd, waarna er een nagesprek met het publiek is onder deskundige begeleiding. Op die avond is ook de casemanager dementie aanwezig, evenals het Mantelzorgsteunpunt en Alzheimer Nederland, afdeling -Brabant.

De avond wordt georganiseerd voor inwoners van Meierijstad, mensen met dementie en hun mantelzorgers, mensen die betrokken zijn bij dementie, professionals, winkeliers en verenigingen. Samen willen we naar aanleiding van de verschillende scènes uit het toneelstuk met elkaar in gesprek gaan over de vraag: Hoe kunnen we mensen met dementie zo lang mogelijk in onze samenleving laten meedraaien?

Uiteraard is er ook veel aandacht voor de mantelzorgers van mensen met dementie. Het doel is vooral om de bewustwording rondom deze ziekte te vergroten en de discussie te voeren over de noodzaak om ook als dorp dementievriendelijk te willen worden, en de vraag te beantwoorden: Wat kunnen we hier zelf aan bijdragen? Dinsdagvond 21 juni; ‘t Spectrum Steeg 9, theaterzaal om 19:30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kosten €5,- inclusief, koffie/thee. Kaartjes voor deze voorstelling besteld u via www.spectrumpodium.nl