Menno Roozendaal
Menno Roozendaal

DeMooiRooiKrant stelt voor: Menno Roozendaal (GroenLinks/PvdA)

Politiek Politiek Meierijstad

Meierijstad - In deze rubriek stellen we deze weken alle lijsttrekkers aan u voor van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Meierijstad. Dit doen we aan de hand van vijf vragen.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Menno Roozendaal (41 jaar). Ik woon in Schijndel en ben wethouder in Meierijstad.

Waarom wilde u lijsttrekker worden?
Vijf jaar geleden ben ik gestart in Meierijstad. Ik heb nog niet het gevoel dat het klaar is. Ik voel nog de drive om Meierijstad socialer en groener te maken. De samenwerking tussen mijn PvdA en GroenLinks geeft een extra stimulans nog een periode door te gaan. Graag wil ik namens deze partijen mezelf inzetten voor een sociaal en groen geluid in de lokale politiek.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Van PvdA-GroenLinks is het duidelijk waar we voor staan. Betaalbaar wonen, vergroening van wijken, beschermen van natuur, hulp voor mensen met geldzorgen, aandacht voor de jeugd en ruimte voor kunst en cultuur. Als dat je aanspreekt, moet je op PvdA-GroenLinks stemmen.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
We moeten met elkaar zorgen dat we minder energie verbruiken. Dan hoeven we ook minder energie op te wekken. Of dat nou via aardgas, kernenergie, zon of wind gaat.

Zijn er politieke partijen die u bij voorbaat uitsluit?
Wij sluiten niemand uit. De PvdA-fractie heeft deze periode goed samengewerkt met zowel coalitiepartijen als met diverse oppositiepartijen. Als PvdA-GroenLinks willen we dat voortzetten. Samen kom je verder.

Met hoeveel zetels bent u tevreden?
De PvdA-fractie heeft nu 2 zetels. Als PvdA-GroenLinks hopen we er meer te halen. Groei naar 3, 4 of 5 zetels zou ons zeker tevreden stellen. Maar misschien zit er wel meer in het vat.


Jongerenkoor start, nog wel plekken vrij

Op 7 februari start het nieuwe Rooise jongerenkoor in cultureel centrum Mariëndael. Alle basisschoolleerlingen uit de midden- en bovenbouw mogen hier gratis aan meedoen. Er zijn nog een aantal plekken vrij.

De stichting Rooi Vol Koren is blij dat er na een lange periode weer een heus kinderkoor komt in Sint-Oedenrode. “Het was even een vergeten tak van sport”, aldus de stichtingsvoorzitter Harry Passier. “Van zingen word je blij” is het motto van 2022, het jaar dat we weer een geweldig Rooi Vol Koren gaan beleven in het weekend van 8 en 9 oktober. Natuurlijk zullen we daar het kersverse kinderkoor ook gaan horen.”

Om de start van het jeugdkoorproject voor de ouders zo aantrekkelijk mogelijk te maken zijn de eerste acht wekelijkse repetities helemaal gratis. Ze worden gehouden op de maandagen van 15:45 uur tot 16:45 uur. De kinderen kunnen op deze manier proeven hoe leuk zingen in een koor is. Na de acht weken proeftijd kunnen de deelnemertjes die willen blijven tegen een redelijke contributie hun nieuw ontdekte hobby doorzetten. Passier: “Zingen is vooral voor de jeugd een geweldige manier om zich te ontwikkelen. In het spel van samen zingen verbetert de uitspraak, de longinhoud, het muziekgevoel en de sociale omgang met elkaar. Je mag zingen gerust een sport noemen, want door het trainen van de stem krijgen lijf en geest een oppepper. Dat kan onze jeugd op dit moment goed gebruiken! De kinderen die zich al hebben aangemeld staan te trappelen en ook de ouders, die van harte welkom zijn om te komen luisteren bij de repetities, zijn héél benieuwd.” Er mag nog steeds worden aangemeld, want hoe groter het koor, hoe groter de fun voor de kids! Je kunt via de website van Rooi Vol Koren aanmelden of via de landelijke Sjors Creatief organisatie.


Kerkdiensten

Martinuskerk
Zo 30/1
11.00u: eucharistieviering. Intenties: Clasine van den Hoven, Jitka Westgeest. 1* Aanmelden en registreren is nog steeds van kracht voor de vieringen op zondag in de Martinuskerk. Het parochiebureau is geopend op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur [locatie Kerkplein 47a]. Voor het aanmelden kunt u telefonisch contact opnemen met dit parochiebureau, via nummer 0413 – 476 948.

Protestantse kerk
Dienst in Son
Zo 30/1
10u: Mw. J. Nieuwenhuizen. Deze dienst is alleen via internet te beluisteren: www.kerkomroep.nl

Sint Genoveva-kerk
Zo 30/1
9.30u: Eucharistieviering m.m.v. kerkkoor. Intenties: Thomas Boerma, Peter Coppens, Mia Donkers-van Heeswijk, ouders Donkers-Pijnenburg.

Sint Antonius
Za 29/1
Gewijzigde tijd. 16.00u: Eucharistieviering. Intenties: Riek Rooijakkers- van Eck, Mies van Roosmalen, Mariet de Rijk- v.d. Heuvel. Aanmelden voor de H. Mis is nog verplicht, U kunt dit doen op woensdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur, tel: 0413 472615.