Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Corona update: het isolatie spreekuur

Oproep Coronavirus

Sint-Oedenrode – De Rooise huisartsen geven om de paar de dagen een update. Bij deze de volgende ronde met als onderwerp: het isolatie spreekuur.

Het Coronavirus grijpt om zich heen en de ernst dringt door in onze regio. Er wordt met maatregelen zoals het sluiten van sportgelegenheden, scholen en horeca, geprobeerd de piek in het aantal besmettingen af te vlakken en uit te smeren over een langere periode. Dit heeft als doel dat de meeste mensen lichte klachten zullen krijgen, er immuniteit wordt opgebouwd en ervoor wordt gezorgd dat de zorg het aan kan, zodat wordt voorkomen dat zowel de huisartsenpraktijk, als het ziekenhuis overbelast raken.

Behalve dat in onze omgeving maatregelen worden getroffen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken, gebeurt dat in de huisartsenpraktijken ook. Zoveel mogelijk afspraken met de huisarts of praktijkondersteuner zullen telefonisch plaatsvinden en afspraken voor problemen of klachten die niet urgent zijn worden voorlopig uitgesteld. Ook is er een speciaal spreekuur ontwikkeld voor mensen met luchtwegklachten.

Vanaf dinsdag 17 maart wordt er op iedere werkdag door alle huisartsen van Sint-Oedenrode een ‘isolatie-spreekuur’ gehouden in Huisartsenpraktijk Rijckehoef. Tijdens dit spreekuur worden gezien:
-Patiënten met ernstige luchtwegklachten, waarbij benauwd en/of erg ziek.
-Patiënten met andere spoedeisende klachten die ook luchtwegklachten hebben.

Op deze manier kunnen patiënten met en zonder luchtwegklachten van elkaar gescheiden worden om de kans op besmetting met het Coronavirus zo klein mogelijk te maken. Alle huisartsen zullen op deze lokatie op toerbeurt spreekuur doen. Hierdoor kan het zijn dat u niet uw eigen huisarts treft maar een arts van een andere praktijk. De artsen willen u vragen (zo mogelijk) zonder begeleiding naar het spreekuur te komen om de kans op besmetting voor anderen zo klein mogelijk te maken.

Wanneer moet u contact opnemen met uw huisarts?
Als u moet hoesten EN koorts heeft EN u zicht benauwd of ziek voelt belt u met uw EIGEN huisarts. De assistente zal (zo nodig in overleg met een arts) aan de hand van vragen beoordelen of u op het spreekuur moet komen. Als dit het geval blijkt te zijn, krijgt u een afspraak op het ‘isolatie-spreekuur’ in Huisartsenpraktijk Rijckehoef.

Waar vindt het isolatie-spreekuur plaats?
Het isolatie-spreekuur voor ALLE patiënten van Sint-Oedenrode vindt plaats op Huisartsenpraktijk Rijckehoef. Van Rijckevorsel van Kessellaan 1A, Sint-Oedenrode (naast de brandweer).

U dient hier NIET de hoofdingang te gebruiken maar de achteringang via het grote hek aan de Laan ten Bogaerde. Daar is ook een parkeerplaats. Kom NIET op eigen gelegenheid naar de huisartsenpraktijk, maar bel eerst met de assistente van uw eigen praktijk.