Daar gaan ze!
Daar gaan ze!

Leerlingen Odaschool zetten mooie prestatie neer voor goed doel

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Op vrijdag 15 september was het dan zover, de jaarlijkse sponsorloop van de Odaschool. Ook dit jaar werd er door de kinderen weer een ontzettend mooie prestatie neergezet. En dit allemaal voor het goede doel. Al weken van tevoren zijn de kinderen druk bezig geweest met het zoeken van sponsoren. Kinderen gingen langs bij hun opa’s, oma’s, ooms tantes, buren, noem maar op! Dit allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel. Maar daarvoor moest nog wel even een prestatie geleverd worden...

Om 12:45 uur was het zover, het zonnetje scheen en alle omstandigheden waren perfect. Inmiddels was het schoolplein ook volgelopen met enthousiaste toeschouwers en de kinderen stonden vol goede moed klaar. Terwijl dat de kinderen stonden te trappelen om te beginnen, sprak directeur René Rooijakkers nog wat bemoedigende woorden, waarna het startschot volgde. 

Onder luid gejuich gingen de deelnemers van start, kinderen uit alle groepen liepen mee. Het was mooi om te zien hoe de fanatieke deelnemers bezig waren, maar vooral om te zien hoe de kinderen aan het samenwerken waren! Kinderen uit de bovenbouw liepen met kinderen van de onderbouw mee wanneer dit nodig was. En wanneer het even tegenzat, werd er naar elkaar omgekeken.

Voor de toeschouwers was er een lekkere versnapering en een drankje, om het ook voor hen zo fijn en gezellig mogelijk te maken. En voor de deelnemers was er uiteraard een verkoelend bekertje ranja en een lekker stuk fruit, om het energieniveau weer op peil te brengen.

“Na de sponsorloop was iedereen moe, voldaan en helemaal klaar om het weekend in te gaan. Het enige wat ons nu nog rest, is het definitief opgehaalde bedrag bekend maken. Wij gaan hier hard mee aan de slag, maar nog eventjes geduld... Wanneer wij het bedrag weten, zal dit uiteraard bekend worden gemaakt. Aan alle toeschouwers, hulpouders en fanatieke deelnemers: bedankt, het was een geslaagde dag.”