Elde College
Elde College Foto:

Succesvol online Open Huis Elde College

Onderwijs Onderwijs

Schijndel - Afgelopen weekend vond het online Open Huis van het Elde College in Schijndel plaats. En dat was een succes, volgens de organisatie. Ze hebben tal van groep zeven en acht leerlingen en hun ouders/verzorgers online mogen ontmoeten op www.elde-experience.nl. Op deze manier konden bezoekers toch een kijkje nemen in de klas en zien hoe het er op het Elde College aan toe gaat.

De aftrap van het online Open Huis vond afgelopen vrijdagavond plaats. Tijdens deze avond stond het VMBO en Praktijkonderwijs centraal. Belangrijk thema was ‘Ontdek je talent’. Groep zeven en acht leerlingen konden deelnemen aan Meet en Greets en Live Events zoals: ‘Onderweg naar de eerste week in de brugklas‘, ‘Onderweg naar jouw keuze: groen’, ‘Onderweg naar jouw keuze: zorg en welzijn’, ‘Onderweg naar een les wiskunde’ etc.
Zondagmiddag was het de beurt aan (tweetalig) VWO, HAVO en VMBO-T. Ook deze middag werd gevuld met verschillende Meet en Greet momenten. Leerlingen maakten kennis met docenten en leerlingen, de musicalklas, de sportklas en nog veel meer. Ook werd informatie gegeven over de aanmeldprocedure en was er gelegenheid voor het stellen van vragen. Daar werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.
Ondanks de beperkingen die corona met zich meebrengt, ziet het Elde College toch ook veel voordelen in dit online kijkje in de schoolgebouwen. Zo is er een digitale plattegrond ontwikkeld waarmee je in enkele stappen de school beter leert kennen. Op deze manier geven we iedereen, op ieder gewenst moment, een kijkje in het schoolgebouw en de leslokalen. De deuren voor nieuwe leerlingen gaan gelukkig voorzichtig weer open. Om toch live de sfeer te proeven worden er kennismakingsactiviteiten zoals rondleidingen en minilessen georganiseerd. Het activiteitenformulier staat op de website open voor inschrijving.
Aanstaande zondag vindt het online Open Huis HAVO/MAVO en MAVO/VMBO-K van de locatie Sint-Michielsgestel plaats. Ook hier hopen we weer veel nieuwe leerlingen online te mogen ontmoeten. Je kunt van tevoren al het programma van het Open Huis bekijken en heel bewust keuzes maken voor diverse live activiteiten. Heb je interesse? Kom dan om 12.30 uur online naar www.elde-experience.nl.
Het Elde College is een brede scholengemeenschap, gevestigd in Schijndel en Sint-Michielsgestel. Alle typen voortgezet onderwijs zijn aanwezig: van tweetalig vwo tot praktijkonderwijs. Omdat het Elde College kleinschalig is georganiseerd, voelt het snel vertrouwd. Docenten kennen de leerlingen en andersom. De school wordt ervaren als een fijne school waar leerlingen en medewerkers in een veilig schoolklimaat leren en werken en waar de betrokkenheid groot is.