Afbeelding

Neobots zoekt FTC-robotbouwers en -programmeurs

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag werd eindelijk het startsein gegeven van het nieuwe First Tech Challenge (FTC)-seizoen. Dit keer verzamelde het FTC-team van Neobots zich in de eigen werkplaats voor de digitale onthulling van de nieuwe strijd. Twee dingen werden al snel duidelijk: Ten eerste wordt het weer een geweldig leuke uitdaging. Ten tweede mag FTCunits weer een ingenieuze robot ontwerpen, bouwen en programmeren en daar kunnen ze extra hulp goed voor gebruiken!

Bij deze dus een oproep aan alle jongeren vanaf 14 jaar: Heb je feeling met techniek, kun je goed programmeren, of ben je goed in het oplossen van missies? Kom dan zaterdagmiddag eens kijken bij FTCunits. 

It’s time to be game changers
Het thema van dit wedstrijdseizoen draait om sport en spel, maar dan in een nieuw jasje. ‘It's time to be GAME CHANGERS’ Dat is het ultieme doel. Voor deze nieuwe wedstrijd moet de robot niet alleen ringen kunnen verzamelen en afleveren, maar ook goed op doel kunnen schieten. Interesse gewekt? Bekijk dan alvast eens het filmpje met de opdracht voor het seizoen 2020/2021.

FTCunits staat voor de uitdaging om een robot te ontwerpen, waarmee ze in de wedstrijd uiteindelijk goed scoren. Nu de wedstrijd bekend is, gaan de hersenspinsels draaien en wordt er volop nagedacht over alle technische mogelijkheden en dilemma’s. Ben je 14 jaar of ouder en lijkt het je leuk om mee te doen? Kom dan zaterdag tussen 13.30 en 15.30 uur kijken in onze werkplaats bij Neovito, Eversestraat 11 in Sint-Oedenrode. Kijk op www.neobots.nl voor meer informatie.