Afbeelding

De voordelen van een tuinkamer

Natuur

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinkamer. Begrijpelijk. Wie wil er nu niet heel het jaar door van de tuin genieten én extra leefruimte. Zet er een grote hoekbank voor in de tuin in en je hebt een heerlijke plek om te ontspannen.

Voor wie nog niet overtuigd is: in dit artikel zetten we de voordelen van een tuinkamer (+ twee mogelijke nadelen) voor je op een rij. 

1: Winter en zomer van je tuin genieten
In het voorjaar en de zomer genieten we volop van onze tuin. In de herfst en winter ligt de tuin er vaak maar verlaten bij. Zonde natuurlijk. Met een tuinkamer geniet je 12 maanden per jaar van buiten. Ook als het koud is, regent of waait.

2: Extra leefruimte
Een tuinkamer biedt je natuurlijk extra leefruimte. En of je nu een klein of groot huishouden hebt: meer vierkante meters zijn altijd welkom.

3: Gezellig met bezoek
De tuinkamer is een gezellige plek om met bezoek te zitten, heel het jaar door. Gewoon voor de gezelligheid, of omdat het binnenshuis krap is.  Ook handig: komt er bezoek speciaal voor een van de gezinsleden? Dan hoef je niet verplicht allemaal bij elkaar te zitten in de woonkamer.

4: Je huis wordt meer waard
Met een tuinkamer kan de waarde van je woning flink stijgen. Zeker als de afwerking goed wordt aangepakt. Je hebt op papier dan ook meer vierkante meters, waardoor je woning al snel meer aandacht krijgt.

5: Schoon en droog
Nooit meer natgeregende tuinkussens. Hoe fijn is dat? in de tuinkamer blijft al je tuinmeubilair  schoon en droog.

6: Gezellig aankleden
In een tuinkamer kan je losgaan met gezellige aankleding. Op een open terras moet je natuurlijk rekening houden met regen en wind. En dan valt er al snel van alles af. Een tuinkamer kan je erg sfeervol maken met kussens, tapijten, kaarsen en lichtjes. Wat wanddecoratie is natuurlijk ook altijd welkom.

7: Extra thuiswerkplek
Werk je vanuit huis? Dan is de tuinkamer een fijne plek om te gaan zitten. Gewoon omdat het lekker werkt met dat buitengevoel. Of omdat het nodig is omdat je in huis geen rustige plek kan vinden om te werken. Twee mogelijke nadelen Zoals alles, heeft ook een tuinkamer nadelen om rekening mee te houden.

Kleinere tuin
Een tuinkamer geeft je meer leefruimte, maar je tuin wordt natuurlijk kleiner. Of dit voor jou een nadeel is, hangt ervan af hoe groot je tuin is. Heb je een grote tuin, dan maakt het niet uit. Is je tuin al krap, dan is het wel een punt om goed over na te denken.

Minder licht
Dit nadeel geldt alleen als je de tuinkamer tegen je gevel aanbouwt. Bij een losse tuinkamer heb je hier geen last van. Plaats je de tuinkamer direct aan je woning? Dan krijg je een stuk minder licht binnen. Je kan dit nadeel beperken door zoveel mogelijk glas te gebruiken bij je tuinkamer, maar je zal altijd wat lichtverlies houden. Of dit erg is, hangt ervan af hoeveel daglicht je verder in je woning binnenkrijgt.