Eric Staals steekt een jonge zaailing
Eric Staals steekt een jonge zaailing Foto: Hans van den Wijngaard

Eric Staals wil duizenden nieuwe bomen planten

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode – Als het aan Rooienaar Eric Staals ligt, worden er de komende jaren duizenden nieuwe bomen geplant in Rooi. Daarvoor wil de Rooienaar de komende periode zaailingen steken, dat zijn jonge boompjes die spontaan onder de moederboom groeien. Die zaailingen kuilt Eric bij de Helden van Kien tot het voorjaar op en ook heeft hij eikels en kastanjes verzameld om die te zaaien en ook zo jonge boompjes te kweken.

“Toen ik een aantal jaren geleden een documentaire zag, ging er bij mij een knop om. Als we zo doorgaan met onze aarde, dan helpen we die met zijn allen naar de knoppen”, zo begint Eric zijn betoog. “Ik ben toen gaan zoeken naar een manier waarop ik ook een steentje bij kan dragen om de zich aanwendende klimaatramp te keren en kwam toen uit bij de website www.meerbomen.nu. Daar las ik over het steken van zaailingen en deze te verdelen onder mensen die graag één of meerdere bomen willen hebben. Dat kunnen bomen in tuinen zijn, maar ook groensingels langs weilanden of rond boeren erven zijn heel geschikt en het kost niets, want de boompjes zijn helemaal gratis.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Als u geïnteresseerd bent in het plan van Eric Staals om bomen meer kansen te geven, dan kunt u kijken op https://meerbomen.nu/over-de-actie/meerbomennu-methode/. Voor meer info over het Rooise project kunt u mailen naar h.staals3@chello.nl.

Eric Staals met een zaailing