Afbeelding

Leer alles over het opzetten van webshop via een e-commerceplatform

Ingezonden Ingezonden

Het opzetten van een webshop via een e-commerceplatform is als verdienmodel populair. De concurrentie is dan ook groot en daarom is het van belang je vanaf het begin te onderscheiden. Bijvoorbeeld met de productkeuze. Zo is het onderscheid te maken door in een nichemarkt actief te zijn met je webshop. Een e-commerceplatform is ideaal om gebruik van te maken als je geen verstand hebt van het maken van een webshop. Klik hier maar eens om te zien hoe dat in zijn werk gaat. Je eigen webshop is daarmee eenvoudig te realiseren. Ontdek verder wat er belangrijk is bij de verdere opzet van een webshop via een e-commerceplatform.

Design en uitstraling
Het design en de uitstraling zijn uiteraard van groot belang om je doelgroep aan te spreken. Een e-commerceplatform biedt de mogelijkheid om uit allerlei thema’s met templates een keuze te maken. Die gebruik je dan als uitgangspunt, waarna het design verder naar eigen smaak is aan te passen. Ontwikkel een eigen en unieke huisstijl voor je webwinkel op het e-commerceplatform. Dat is niet zo moeilijk als je denkt. Zo is het mogelijk om een afwijkend lettertype en unieke kleuren te gebruiken. Ook de indeling maakt uiteraard onderdeel uit van het design en is naar eigen voorkeur in te stellen. Een fraai design met originele uitstraling vormt mede de basis van het succes. Denk je ook aan de bestelknop? Die is het beste in een opvallende en afwijkende kleur ten opzichte van het overige kleurgebruik uit te voeren.

Categorieën en producten toevoegen
Het voordeel van het gebruikmaken van een e-commerceplatform is dat er allerlei tools voor je webshop beschikbaar zijn. Een gebruiksvriendelijk dashboard maakt daar onderdeel vanuit. Het is daarom niet moeilijk om categorieën en producten toe te voegen. Daarbij is het wel van belang om aan de zoekmachine optimalisatie te denken. Het e-commerceplatform voorziet daar al voor een deel in, maar er is verdere optimalisatie mogelijk. Bijvoorbeeld door voor iedere categorie en voor ieder product dat je aanbiedt een tekst te schrijven. Daarmee maak je het onderscheid ten opzichte van concurrenten en het is goed voor de zoekmachine optimaliseren.

Van start met de marketing
Het opzetten van een webshop via een e-commerceplatform wijst zich vanzelf. Daarna is het van belang om met de marketing te starten. Maak via verschillende kanalen kenbaar dat je webshop open is, zoals via social media. Kom met een openingsstunt om bezoekers te trekken, zoals een speciale aanbieding of korting.