Deveny Kerremans komt uit Sint-Oedenrode. Foto: John Vermeeren.
Deveny Kerremans komt uit Sint-Oedenrode. Foto: John Vermeeren. Foto: John Vermeeren

Misschien wel een Rooise Miss Teen

Human Interest

Sint-Oedenrode - “Mijn vriend wilde eigenlijk dat ik me op zou geven. Ik dacht toen, ik probeer het gewoon”, begint Deveny te vertellen over haar miss-verkiezingsavontuur. Op 3 februari is de grote finale en ze heeft onder andere stemmen nodig om het kroontje te bemachtigen van Miss Teen of Noord-Brabant 2024.

Door: Freek Vervoort

Ze bewandelt niet de normale weg. Deveny Kerremans is 16 jaar en staat in de finale van Miss Teen of Noord-Brabant 2024. Omdat ze weinig tot niets met social media doet, kon de organisatie maar amper foto’s van haar vinden. Toch weerhield ze dat er niet van om haar uiteindelijk te selecteren. Van de vijfhonderd inschrijvingen, zijn er nu nog twintig meiden over.

Voordat het zover was, moest Deveny eerst een aantal rondes overleven. Ze legt uit: “Als eerste was er een voorstelronde om meer over jezelf te vertellen. Daarna moesten we de catwalk op in bikini en op hoge hakken. Lastig voor mij, want ik loop normaal nooit op hakken. Na deze ronde vielen de eerste meiden af.” Eigenlijk was ze na de eerste rondes afgevallen, maar opeens kreeg ze een appje: ‘Mogen we je even bellen?’ Deveny bleek eenentwintigste te zijn geworden. Haar geluk was dat een meisje moest stoppen en ze de mogelijkheid kreeg om door te gaan. Deveny: “Omdat we dit wat later hoorden dan de andere finalisten, hebben we hier goed over nagedacht. We hadden nu namelijk een kleine achterstand qua stemmen.” Samen met haar ouders heeft ze besloten er toch vol voor te gaan.

Vanuit de organisatie Miss Beauty wordt veel gedaan voor goede doelen. Naast alle trainingsdagen voor zichzelf, zijn ze dus ook veel voor anderen bezig. “We hebben kerstpakketten rondgebracht naar mensen die eenzaam zijn en ook verschillende kerstkaarten verstuurd”, legt ze uit. Er moesten ook twee speciale pakketten verzonden worden voor mensen die ze wilden bedanken. “Hierbij heb ik gekozen voor een collega van mijn moeder. Zij werkt in de gehandicaptenzorg en deze collega doet daar heel veel voor. Het andere pakket ging naar mijn mentor van vorig jaar, omdat ik een zwaar jaar gehad heb.” Daarnaast zetten de Noord-Brabantse dames zich in voor de Linda foundation. Al het geld wat ze ophalen gaat naar die organisatie.

De emotie op tv is volgens de vader van Deveny ook niet gespeeld. “Door zo’n heel traject worden die meiden echt close met elkaar. Ze gunnen het succes ook echt aan een ander. Vaak denkt de tv-kijker dat dit allemaal gespeeld is.” De finaliste vult aan: “Je weet wat zij voelen en waar ze doorheen gaan. Natuurlijk wil iedereen winnen, maar niemand misgunt elkaar iets.”
Om te winnen moet Deveny schitteren op de finaledag, maar ze kan ook geholpen worden. Door te stemmen op haar via missbeautynetherlands.com maakt ze meer kans. Ze is uiteraard te vinden onder provincie Noord-Brabant, in de eerste rij van modellen. Strijdbaar sluit ze af: “Als het aan mij ligt zijn we vanaf 3 februari een Miss rijker in Rooi!”