Enkele prijswinnaars op de foto.
Enkele prijswinnaars op de foto.

Geen sneeuw, maar wel succes voor Sneeuwpoppenroute

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Er lag weliswaar geen sneeuw, maar toch kon de organisatie van de Sneeuwpoppenroute door het Rooise centrum rekenen op een grote deelname. 

Geholpen door de lockdown en mede daardoor het gebrek aan activiteiten voor de kinderen was de sneeuwpoppenroute een welkome afleiding om er een dagdeel op uit te trekken. Lieke van Casteren en Ruud van de Pol (Communicatieteam namens N!SO) en de vrijwilligers van ’t Roois Gasthuisje hadden er echt werk van gemaakt. Er was een mooie route uitgezet met als start- en eindpunt het ‘t Roois Gasthuisje. De kinderen konden bovendien op de foto met een sneeuwpop bij Mediahuis Meierijstad. Van 19 december tot 31 januari kon men de route lopen en tegelijkertijd letters verzamelen voor de oplossing van de puzzeltocht. In totaal zijn er bij de organisatie 149 inzendingen binnengekomen; er waren zelfs kinderen bij die de route meerdere keren hebben gelopen.

I.v.m. de verplichte sluiting vanwege corona van de niet-essentiële winkels moest Natuurlijk! Sint-Oedenrode improviseren en vond het DA Mooi Van der Linden bereid om tijdens de openingstijden als uitgiftepunt te fungeren voor de route. De prijsuitreiking heeft ondertussen plaatsgevonden voor de verschillende leeftijdscategorieën. Iedereen die de oplossing “sneeuwpoppenroute” goed had is meegenomen in de trekking. Boekhandel Bruna, Stapperz & Kiddooz en DA Mooi van der Linden zorgden voor leuke prijzen.


Afbeelding