Dennis laat een nummer horen dat hij zelf geproduceerd heeft. Geert (l), Jeroen en Lucy luisteren aandachtig.
Dennis laat een nummer horen dat hij zelf geproduceerd heeft. Geert (l), Jeroen en Lucy luisteren aandachtig. Foto: Jeroen van de Sande

De Bron podcast: lokale mensen met wereldse verhalen

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – In café Ons Thuys aan de Heuvel in Sint-Oedenrode is vorige week vrijdagmiddag de kick-off uitzending opgenomen van De Bron podcast, powered by DeMooiKrant. De eerste gasten wisten direct te boeien. Gitaarvirtuoos Dennis van der Sanden en cateringqueen Lucy van Kaathoven werden losjes aan de tand gevoeld door presenatoren Geert van der Heijden en Jeroen van de Sande.

Geroezemoes, verkeer en wat rinkelende glazen op de achtergrond, het hoort allemaal bij De Bron podcast. Ongedwongenheid is het toverwoord en dat moeten de uitzendingen de komende maanden gaan uitademen. Hoewel de gastheren nog zeker punten van verbetering zien, zijn ze erg tevreden. “Zeker!”, is Geert nog steeds enthousiast. “Maar wat wil je met zulke gasten aan tafel. Ik krijg daar erg goede energie van en ik hoop onze luisteraars ook.” Geert is een Rooienaar en eigenaar van het bedrijf Vindkracht 13 en werd door Jeroen van DeMooiRooiKrant gevraagd als sidekick. Iedere maand nodigen ze twee bijzondere gasten uit. Daarnaast grijpt elke uitzending een startende ondernemer van Startup Meierijstad de microfoon om zich voor te stellen. Aan het grote publiek? “We beginnen klein, maar wie weet waar het eindigt”, is Jeroen hoopvol gestemd.

Ze hebben het op een samenwerking gegooid met buurman Ons Thuys. Het gezellige borrel- en eetcafé reserveert iedere maand op een vrijdagmiddag een tafeltje voor De Bron. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen gaan luisteren en kijken, want een échte Vrijmibo is er al even niet meer. “Mensen die komen, kunnen gewoon een praatje maken aan de bar, of even eten. Hoe gezelliger, des te beter en het is aan ons om de gesprekken te laten boeien”, voegt Jeroen toe. Geert kijkt nu al uit naar de volgende aflevering, maar zal eerst reclame maken voor de premiere. “Hij staat al op Spotify, dus… luisteruuhhh!”, roept hij op.

Dat is de moeite waard, want Dennis vertelt in de podcast over zijn avonturen op de beste muziekschool ter wereld in Boston en maakt een stuk muziek waar je stil van wordt. Lucy praat honderduit over een nieuwe koers die ze is gaan varen. Als ondernemer, maar ook als mens en dat maakt het vooral heel inspirerend. De derde gast in deze aflevering is Arent van Dijk. Hij is de aanjager van Startup Meierijstad. Mooi om te horen wat hij op poten heeft gezet voor tientallen startende ondernemers.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding