Afbeelding

Het bestuur van N!SO: Rodi stelt zich voor

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - De organisatie Natuurlijk! Sint-Oedenrode is druk bezig geweest met het formeren van een nieuw bestuur. De eerste namen zijn bekend en die gaan we de komende weken aan u voorstellen. Deze week stellen wij graag een oude bekende aan u voor. Hij woont al even in Sint-Oedenrode en zet zich graag volop in voor ons dorp.

Wie ben jij?

Ik ben Rhoderick van Oedt, in de volksmond word ik ook wel Rodi genoemd. Ik woon al heel erg lang in Sint-Oedenrode. Vroeger werkte ik op het kasteel Henkenshage als hulp van de hertog. In die tijd heb ik veel geleerd over de historie van Sint-Oedenrode. Ik ben erg trots op ons mooie dorp en laat dat graag aan iedereen merken! Als er iets te beleven valt in het dorp, dan ben ik er ook erg graag bij. Soms neem ik ook mijn paard en huifkar mee. In die huifkar slaap ik ’s nachts en trek ik rond door het dorp.

Waar houd je van?
Ik ben graag onder de mensen en durf wel te zeggen dat ik een echte levensgenieter ben. Ik hou van lekker eten en drinken. Ook vind ik alle soorten muziek en dansen erg leuk. Twee keer in de week ga ik hardlopen langs het riviertje de Dommel en door de bossen in Rooi. In de Rooise natuur kom ik altijd helemaal tot rust, lekker even uitwaaien tussen de weilanden en populieren.

Inmiddels word ik gezien als de mascotte van Sint-Oedenrode, Olland, Boskant en Nijnsel. Ik vind het erg leuk om Rooi te promoten bij dorpenaren, maar ook om mensen van buiten Rooi naar ons mooie dorp te trekken.

Wat wil je verder nog zeggen aan de lezers van onze krant?
Mocht je het leuk vinden als ik bij een evenement of kinderfeestje kom helpen, neem dan contact met mij op via rodi@natuurlijksintoedenrode.nl. Ik kom heel graag langs. Ook is er leuk promotiemateriaal van mij beschikbaar, zoals kleurplaten en ansichtkaarten dat je via de site van N!SO kunt bestellen.