Peter van Rooij (links) en Inge Bollen (rechts) met de kleur/tekenplaten
Peter van Rooij (links) en Inge Bollen (rechts) met de kleur/tekenplaten Foto: Hans van den Wijngaard

Hoeveel fantasie krijg jij op een A-drie?

Human Interest Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode – Meer dan 360 Rooise leerlingen van groep 5 en 6 worden de komende anderhalve week uitgedaagd om hun creativiteit te laten werken. Kiwanis Rooi houdt samen met kunstenaresse Inge Bollen een kleur- en tekenwedstrijd. Van komende maandag tot 4 maart, mogen de jonge Rooienaren hun fantasie de vrije loop laten om op basis van een A3 tekening zelf een invulling te geven.

“Alle leerlingen hebben hetzelfde startpunt, maar we krijgen straks 367 verschillende tekeningen”, vertelt Inge Bollen, die samen met de Rooise Kiwanis het idee bedacht. “Alle deelnemers krijgen een kleur- / tekenplaat met een enveloppe. In die enveloppe zitten een zware stift en stickers om een eigen verhaal te vertellen. De overige te gebruiken materialen zijn vrij, kleurpotloden, krijt, wasco of verf het maakt niet uit. Als het eigen verhaal maar uniek is”

“Van alle inzendingen kiest een jury de tien origineelste en mooiste ontwerpen uit. Die worden in Odendael geëxposeerd. Op die manier proberen we een verbinding te maken tussen oud en jong, want iedereen heeft na een jaar last van de gevolgen van corona en de bijbehorende beperkingen”, zegt Peter van Rooij van Kiwanis.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant