Een bekend jaarlijks tafereel.
Een bekend jaarlijks tafereel. Foto: Sem van der Kallen

Service Club Rooi steunt de Voedselbank dit jaar anders

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Normaal houdt Service Club Rooi (SCR) ieder jaar een Voedselbankactie rond deze tijd. U zult de koek -en-zopie-tent bij een van de Rooise supermarkten vast en zeker voor de geest kunnen halen. Jaarlijks halen de vrijwilligers honderden kratten met eten op voor gezinnen die het nodig hebben. Door de coronamaatregelen is SCR genoodzaakt om het nu anders te doen. Hoe dan ook, ze blijven de Voedselbank altijd steunen.

De Voedselbank heeft in 2020 veel Rooise gezinnen kunnen helpen met de dagelijkse boodschappen. Rondom de feestdagen is het een traditie geworden van de Service Club Rooi om de Voedselbank en de gezinnen die geholpen worden extra te ondersteunen met een inzamelingsactie bij de Rooise supermarkten. De nood is bij veel gezinnen groot dit jaar, ook landelijk wordt er op dit moment niet voor niets veel aandacht besteed aan acties voor de Voedselbank. 2020 zal een bewogen jaar blijven met de uitbraak van de pandemie. De maatregelen om de uitbraak te beperken heeft veel gezinnen geraakt. Dat heeft de Voedselbank dan ook gemerkt. Ze hebben veel gezinnen extra moeten bijstaan. Daarbij bleek er door de Corona uitbraak regelmatig een schaarste aan bepaalde producten. Daarom heeft de Service Club Rooi (SCR) de Voedselbank dit jaar een aantal maal extra ondersteund met producten die op dat moment schaars waren.

Normaal gesproken zou de traditionele jaarlijkse inzamelingsactie plaatsvinden op zaterdag 19 december. SCR heeft echter besloten in lijn met de maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te bepreken, de actie in deze vorm nu niet door te laten gaan. Dit jaar worden er dus geen producten ingezameld bij de supermarkten. Om de Voedselbank toch te kunnen ondersteunen heeft SCR zelf een aantal zaken ter beschikking gesteld voor de voedselbank, en SCR zal de Voedselbank blijven ondersteunen indien dit nodig is. Uiteraard kunt u ook de Voedselbank ondersteunen met een financiële bijdrage. U kunt de Voedselbank in Sint-Oedenrode ondersteunen door een bijdrage te storten op NL34RABO 0122 7481 90 te name van Voedselbank Boxtel. Wilt u meer informatie over de Voedselbank , kijk dan eens op https://voedselbankboxtel. Nl

Service Club Rooi heeft ook oog voor andere maatschappelijke initiatieven. Wilt u hierover meer weten? Of heeft u een initiatief waaraan SCR mogelijk kan bijdragen, kijk dan op www.serviceclubrooi.nl of www.facebook.com/serviceclubrooi voor meer informatie.