Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Dat verdient een lintje

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Elk jaar rond Koningsdag wordt aan mensen die zich hebben ingezet voor de samenleving een lintje uitgereikt voor aantoonbare bijzondere verdiensten. Onder anderen zanger Jan Smit kreeg afgelopen april een lintje, voor zijn carrière als zanger en presentator, maar ook voor zijn inzet voor SOS Kinderdorpen, Make-A-Wish Nederland en het Oranjefonds. Ook zanger Dirk Scheele, die kinderliedjes maakt en Siep de Haan, de grondlegger van de Amsterdam Gay Pride, gaan voortaan door het leven als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 Zonder deze mensen zouden veel groots opgezette initiatieven niet bestaan. Maar ook verschillende Rooienaren kunnen zich aan dit rijtje toevoegen, waaronder Ineke Bekkers en Nelleke Thijssen, want zonder hen zou onze eigen Rooise samenleving er heel wat schraler uit zien. Omdat deze twee drijfveren inmiddels al vijfentwintig jaar een uniek samenwerkend koppel vormen, vinden we een bezoek aan hen, om te horen wat zij in de afgelopen jaren bewerkstelligden, dan ook zeker op zijn plaats.

Door: Caroline van der Linden

Ineke en Nelleke ontmoetten elkaar bij Stichting Roois Kultuur Kontakt. Nelleke die in 1993 begon als opvolgster van Mattie de Schepper als coördinator van de werkgroep Muziek en Theater en Ineke die in 1995 aansloot, hielden wel van een uitdaging en organiseerden daarom samen verschillende keren per jaar voor gevarieerde doelgroepen allerlei activiteiten op het gebied van cultuur. Ze bedachten vooral bijzondere dingen die nog niet eerder vertoond waren in ons dorp. Zo zochten ze bijvoorbeeld de samenwerking met scholen en muziekdocenten op, met als klapstuk de “Tamtammiddag”, een groots spektakel in de gemeenteraadszaal met diverse optredens, waaronder een grote groep slagwerkers. Samen toerden ze parmantig naar ’s-Hertogenbosch om bij Omroep Brabant hun succesverhaal te verkondigen, om zo een nog groter publiek deelgenoot te kunnen maken. Leuke nieuwe dingen bedenken liep al die jaren als een rode draad door hun aanpak.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant