Kathelijne (links) & Kim (rechts)
Kathelijne (links) & Kim (rechts)

“Samen nieuwe plekken ontdekken is heerlijk."

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Je mag weer reizen binnen Europa! Het kabinet raadt het niet langer af en veel Europese landen verwelkomen eindelijk weer buitenlandse toeristen. Neem jij een enkeltje naar de zon of blijf je liever in ons kikkerlandje? Ben je je koffers al aan het inpakken of durf je het nog niet aan? Verschillende Rooienaren delen hun vakantieplannen. Kathelijne van Rijckevorsel en Kim van Esch gaan er samen met de ouders van Kim op uit naar Tsjechië.

Een vakantie plannen met het coronavirus is lastig, zeker als er ook nog stage en/of werk om de hoek komen kijken. Dit ondervonden ook de hechte vriendinnen. Nu gaan ze samen met de ouders van Kim met de camper op vakantie. “We gaan twee weekjes richting Tsjechië. De planning is dat we Duitsland in gaan, daar wat plekken bezoeken en dan doorrijden richting Tsjechië”, vertelt Kim. Eenmaal in Tsjechië gaan ze ook samen op pad om allerlei plaatsen te ontdekken.

Kathelijne zou eigenlijk vijf maanden in Mallorca zitten voor stage, maar het virus gooide roet in het eten. Nu begint ze binnenkort in Nederland met haar stage. “We zouden met z’n tweeën naar Athene gaan en we hadden afgesproken in Mallorca, maar dat gaat allemaal niet door”, zegt Kathelijne. Nu denken de twee Rooise aan een trip langs allerlei steden met de trein, want ze vinden het heerlijk om samen nieuwe plekken te ontdekken. Kathelijne en Kim hebben dan ook een heuse kaart waarop ze kunnen afstrepen waar ze met z’n tweeën zijn geweest. 

En ze hebben nog meer vakantieplannen. Samen met twee vriendinnen willen ze nog een weekendje weg in Nederland. “We hebben al gekeken of we ergens kunnen kamperen. Zo kunnen we toch met ons groepje, toch een beetje vakantiegevoel met z’n viertjes”, aldus de Rooise reizigers. 

De reisfanaten hebben allerlei ideeën voor de toekomst, maar nog niks gepland. En dat is maar goed ook volgens hen, want je weet het maar nooit met het coronavirus. Op de bucketlist staat bovenaan een reis naar Amerika! “Het is misschien heel basic, maar daar willen we echt heen”, vertellen ze enthousiast. 

Wij zijn op zoek naar jullie vakantieplannen! Ga je naar het buitenland, maak je er een binnenlandse vakantie van of ga je lekker klussen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@demooirooikrant.nl of app naar de MooiRooi Hotline (06-89970555 )