Afbeelding

“Het liefste zou ik in een glazen bol kijken”

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode - Overal ter wereld worden zorgmedewerkers in het zonnetje gezet. Zij werken onverstoorbaar door tijdens de coronacrisis en zijn enorm belangrijk in deze tijd. Runi Kapteijns werkt bij Kentalis in Sint-Michielsgestel. Als verpleegkundige probeert ze de bewoners zo goed mogelijk te helpen. Maar ook zij krijgt te maken met de gevolgen van het virus.

Door: Nienke Habraken

Runi heeft zes bewoners onder haar hoede. Zij hebben allemaal een auditieve en/of visuele beperking in combinatie met een verstandelijke beperking. Zij zijn allemaal op hun eigen manier afhankelijk van de zorg en begeleiding die Kentalis biedt. “Ik werk nu bijna twee jaar met veel liefde op deze groep. Ik ben er begonnen als stagiaire en ben nu werkzaam als BBL-leerling”, aldus de verpleegkundige. Binnen Kentalis - en dus ook de groep die de Rooise begeleidt en verzorgt - zijn er geen bewoners besmet met het virus.
“Natuurlijk hebben wij ook last van de gevolgen. Collega’s moeten thuis blijven bij koorts of een verkoudheid. Dit is begrijpelijk, maar dat wil wel zeggen dat wij naast het begeleiden van de bewoners ook bezig zijn met het opvangen van afwezige collega’s.” Om de werkdruk zo laag mogelijk te houden worden er invalkrachten uit andere functies binnen de zorg opgeroepen om Runi en haar collega’s te ondersteunen.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding