Afbeelding

Vak apart: Master in de Seksuologie

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode / Leuven - Vak apart is terug! Na een paar jaar van weggeweest blazen we deze rubriek nieuw leven in. Er is weer een nieuwe generatie studenten met allerlei bijzondere studies. Daar willen we graag meer over weten. Een oproep resulteerde onder andere in een reactie van Ilja Oosterbaan uit Nijnsel. Zij doet nu een Master in de Seksuologie in Leuven (B).

Waarom Leuven?
“Dit is de enige plek in Europa waar deze studie aangeboden wordt, dus veel keuze in studieplek had ik niet! De studie bevalt me gelukkig wel goed. Ik kom nog elke dag met leuke weetjes en interessante feitjes thuis, en ik heb het gevoel dat ik er veel leer.”

Hoe ben je op deze studie gekomen?
“Hiervóór heb ik een bachelor in de psychologie gedaan. Tijdens mijn bachelor heb ik een aantal keuzevakken over seksuologie gevolgd en dit sprak mij zo enorm aan dat ik er een hele studie over wilde volgen. Met deze tweejarige masteropleiding kun je veel kanten op. Je zou klinisch seksuoloog kunnen worden (een soort psycholoog voor seksuele problemen), maar ik wil liever een compleet andere richting op, namelijk de seksuele en relationele vorming en media. Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen uit te dagen anders te denken, en dat hoop ik dan ook in mijn toekomstig werk te gaan doen. Of het nu kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen zijn, ik denk dat iedereen kan bijleren over seksualiteit. Het is mijn doel om seks en seksualiteit uit de taboesfeer te halen en het bespreekbaar te maken. Er heerst tegenwoordig nog veel schaamte en onzekerheid en te weinig respect rond dit thema. Ik hoop dat ik kan helpen om dit te veranderen.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant. Bekijk alvast hier het YouTube-kanaal van Ilja. >>>

Volg jij een interessante studie en wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur een mail naar redactie@demooirooikrant.nl en zie jezelf binnenkort online en in DeMooiRooiKrant!