Cas tijdens een optreden.
Cas tijdens een optreden. Foto: Brigitte van Berkel

De magie van muziek: Cas Schoones

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - In deze rubriek interviewen we Rooise muzikanten. Dit kunnen muzikanten zijn die al een carrière achter de rug hebben, nu doorbreken of onlangs zijn begonnen met het bespelen van een instrument. We vragen waar hun passie vandaan komt, wat muziek voor hen betekent en wat hun eerste herinneringen zijn aan muziek. Deze week klimt Cas Schoones op de toonladder. Een jonge gitarist met een glansrijke carrière voor de boeg.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in muziek en het maken daarvan?
“We hebben thuis altijd de radio aan en dat is ook altijd zo geweest. Ik heb diverse sporten beoefend maar vond niks echt leuk. Toen ik op mijn 9e verjaardag een akoestische gitaar kreeg begon ik al snel – samen met andere beginnende gitaristen - mijn eerste akkoorden te leren bij gitaarvereniging Ancora in Olland. Mijn moeder was destijds ook lid van die vereniging. Toen ik naar de open dag van het Fioretti college ging, vroeg een enthousiaste muziekleraar of ik in de schoolband wilde spelen. Zodra ik naar het Fioretti College ging ben ik dat dan ook gaan doen. Het eerste nummer wat ik daar leerde was Highway to Hell van AC/DC. Ik heb in deze schoolband gespeeld tot het derde leerjaar. Mijn tante had nog een oude Fender en een versterker staan. Daar ben ik thuis mee gaan oefenen.”

Wat zijn je eerste muzikale herinneringen?
“Mijn eerste muzikale herinnering was het album Appetite for Destruction van Guns N’ Roses. Deze cd werd bij ons thuis veel gedraaid en ik zou met mijn vader naar een concert van Guns N’ Roses gaan. Ik baalde toen ik toch niet meekon. Gelukkig heb ik ze twee jaar geleden alsnog gezien toen ze voor een tweede keer in het Goffertpark stonden.”

Wat is volgens jou de magie van muziek?
“Het leuke en bijzondere van muziek vind ik de mogelijkheid om het met anderen te delen. Veel mensen hebben een andere muzieksmaak, toch verbindt muziek mensen altijd met elkaar.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant