Afbeelding

Meierijstad passeert morgen waarschijnlijk 100 besmettingen

Gezondheid Coronavirus

Meierijstad - De teller van het aantal geregistreerde besmettingen blijft maar oplopen in Meierijstad. Deze teller loopt harder dan in andere gemeenten. Verwacht wordt dat Meierijstad morgen de grens van 100 besmettingen passeert, want vandaag maakte het RIVM bekend dat er in deze gemeente 95 besmettingen zijn.

Verwacht wordt dat de piek nog moet komen. Defensie gaat helpen om komende week zeker 500 tot 700 patiënten over te plaatsen van Brabant naar andere ziekenhuizen in het land. Tot nu toe gaat dat omdat daar nog IC-plekken zijn. Toch ligt Brabant minimaal een week voor op andere delen van het land, waardoor ook ziekenhuizen elders in Nederland de piek nog gaan krijgen. Vooral gezien het feit dat veel mensen in verschillende grote steden boven de rivieren de adviezen van de overheid niet serieus lijken te nemen. Zo verschenen er vandaag beelden van lange rijen voor bouwmarkten en volle markten in bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag. Of er over een paar weken nog plek is om Brabantse patiënten over te nemen - mocht het dan nog nodig zijn - valt nog te bezien. De overheid zegt dat het tegen die tijd veel extra IC-plekken heeft gerealiseerd om de grote toestroom van besmette patiënten in heel Nederland aan te kunnen.

Minister de Jonge bracht vandaag een bezoek  aan ziekenhuis Bernhoven om het personeel een hart onder de riem te steken, maar vooral ook om met hen te praten. In verschillende media viel de laatste dagen te lezen dat het ziekenhuis de komende week met angst en beven tegemoet ziet. Toch hoor je vanuit het ziekenhuis andere geluiden. Daar bekijken ze de situatie reëel, professioneel en kundig. Ze hebben de noodklok doen luiden om hulp te krijgen vanuit de rest van het land met betrekking tot het opnemen van cliënten. Ondertussen bereiden ze zich kalm voor op de storm die komen gaat en heeft het personeel vertrouwen omdat ze weten wat ze moeten doen. Die situatie speelt ook in het Jeroen Bosch ziekenhuis. Daar laten ze via een treffende YouTube-boodschap zien hoe ze de storm tegemoet gaan.